Fijatov distributer gradi poslovni centar u Kragujevcu

0
619
NextWEB hosting
NextWEB hosting

KRAGUJEVAC – Kragujevačka kompanija „Nikom d.o.o“, koja je nedavno postala regionalni distributer i serviser vozila pet Fijatovih brendova, investiraće u izgradnju novog distributivnog i poslovnog centra oko dva miliona evra.
Za izgradnju objekta preduzeće „Nikom d.o.o“ je kupilo zemljište od grada Kragujevca površine dva hektara u industrijskoj zoni „Servis 2“, za 1,2 miliona evra.

„Izgradnja centra će biti najveća domaća investicija u ovom regionu, odnosno najveća ukupno posle ulaganja Fijata i Plaze“, rekao je generalni direktor kompanije Slobodan Nikolić.

On je naveo da će novi objekat biti površine oko 5.000 kvadratnih metara i biće izgrađen najkasnije do kraja prvog kvartala 2013. godine.

Biće otvoren salon i servis za Fijatove brendove, tehnički pregled, servis za brze intervencije, servis za pranje vozila i terminal.

„Ćerka firma naše kompanije ‘Nikom auto’ potpisala je nedavno ugovor sa ‘Fijat automobili Srbija’ o distribuciji i servisiranju game Fijatovih vozila u pet brendova. U zajedničkoj strategiji sa menadžmentom te kompanije rodila se i ideja o izgradnji regionalnog distributivnog i poslovnog centra po najvišim standardima“, rekao je Nikolić.

„Nikom d.o.o“ ima 70 zaposlenih, a sa novom investicijom se otvaraju mogućnosti za upošljavanje još oko 30 ljudi.

Ta proizvodno-prometna spoljno trgovinska kompanija posluje od 1991. godine i ima poslovni prostor od oko 9.000 kvadratnih metara.

U ponudi ima 136 programa, odnosno više od 28.000 pozicija za putnička i teretna vozila, poljoprivrednu mehanizaciju, transport i ostalo.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR