Imenovanja i razrešenja na sednici Skupštine grada

0
826
NextWEB hosting
NextWEB hosting

1514498_Sednica_Skupstine_sOdbornici Skupštine grada su na današnjoj sednici, u okviru odlučivanja po skraćenom postupku, imenovali direktore nekoliko gradskih javnih preduzeća i predsednike i članove upravnih odbora.

Goran Aleksić imenovan je za vršioca dužnosti direktora JKP „Beograd-put“, a dužnost v.d. direktora JP „Gradsko stambeno“ obavljaće Veselin Marković. Odbornici su, zbog podnošenja ostavke, razrešili dosadašnjeg direktora „JP „Hipodrom Beograd“ Borisa Ivkovića i JP „Ada Ciganlija“ Zorana Gajića, na lični zahtev.

Za predsednika Upravnog odbora JKP „Infostan“ imenovan je Bojan Milić, tu dužnost u JKP „Beograd-put“ obavljaće Vladimir Jezdimirović, u JP „Gradsko stambeno“ Dejan Bulajić, a u Gradskom saobraćajnom preduzeću „Beograd“ Branko Radujko.

Usvojena Odluka o izmenama i dopunama Odluke o Gradskoj upravi grada Beograda

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su danas Odluku o izmenama i dopunama Odluke o Gradskoj upravi.

– U okviru ovih izmena najznačajnija novina se odnosi na uspostavljanje Komunalne policije kao unutrašnje organizacione jedinice Gradske uprave, kao i konstituisanje sekretarijata za poljoprivredu kao posebne unutrašnje organizacione jedinice. Takođe, spojiće se sekretarijati za obrazovanje i dečju zaštitu, ukinuti Kabinet zamenika gradonačelnika, a delokrug Sekretarijata za imovinsko-pravne poslove, građevinsku i urbanističku inspekciju i Agencije za javne nabavke prilagoditi novim zakonskim rešenjima, dok će se poslovi Sekretarijata za privredu preciznije odrediti posle izdvajanja Sekretarijata za poljoprivredu – istakao je sekretar za upravu grada Beograda Milan Brkljač.

On je ukazao da zbog navedenih promena neće biti potrebno da se obezbede dodatna finansijska sredstva, kao ni povećanje broja zaposlenih.

Kada je reč o formiranju Sekretarijata za poljoprivredu, Brkljač je dodao da su donošenjem novog zakona o poljoprivrednom zemljištu i zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju značajno povećane nadležnosti jedinice lokalne samouprave odnosno grada Beograda.

Na teritoriji grada Beograda, kako je precizirao, ima oko 217 hiljada hektara poljoprivredne površine, koja čini blizu 65 odsto ukupne površine prestonice, što pokazuje značajan potencijal razvoja te grane.

Kada je reč o spajanju sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu, smatra se da će njihovim spajanjem i delovanjem sa jednog mesta doći do efikasnijeg obavljanja poslova koji su od izuzetnog značaja za grad Beograd, zaključio je Brkljač.

Odbornici su prethodno doneli Odluku o prestanku trajanja mandata određenom broju odbornika, kao i imenovanju novih na upražnjena mesta.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR