Prenosivi ultrazvučni aparati za pet domova zdravlja

0
523
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Najmodernije prenosive kolor dopler ultrazvučne aparate uskoro će dobiti domovi zdravlja „Voždovac“, „Palilula“, „Rakovica“, „Mladenovac“ i „Grocka“.

Prvenstveni cilj nabavke prenosivih ultrazvučnih aparata jeste da se njihovim instaliranjem u udaljenim ambulantama domova zdravlja omogući veća dostupnost ovih pregleda stanovništvu koje živi u rubnim područjima grada. Aparati imaju tri pripadajuće sonde (abdominalna, kardiološka i ginekološka), što omogućava širok opseg pregleda. Na taj način moguće je obaviti preglede abdomena, ginekološko-akušerske preglede, kardiološke, urološke, vaskularne, preglede mekih tkiva i druge. Svaki od aparata je težine do osam kilograma i poseduje mobilna kolica, što omogućava laku prenosivost.

– Zahvaljujući ovoj investiciji grada Beograda, sugrađani iz rubnih delova grada moći će da obave neophodne ultrazvučne preglede a da pri tome ne putuju do centralnih objekata domova zdravlja. Nabavka ultrazvučnih aparata svakako će smanjiti zauzetost postojećih aparata u centralnim objektima domova zdravlja i time skratiti čekanje na ultrazvučne preglede koji se obavljaju u domovima zdravlja – izjavio je za Beoinfo sekretar za zdravstvo Zoran Blagojević.

Prema njegovim rečima, zdravstvene ustanove su, prema iskazanim potrebama, i prethodnih godina dobijale ultrazvučne aparate, kako bi se obezbedilo kontinuirano obnavljanje opreme. Tako je grad 2010. finansirao nabavku osam ultrazvučnih aparata za domove zdravlja „Lazarevac“, „Novi Beograd“, „Rakovica“, „Obrenovac“, „Palilula“, „Sopot“ i „Čukarica“.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR