Bez validiranja karata u špicu!

0
665
NextWEB hosting
NextWEB hosting

bgd-busplus_620x0

VLASNICI personalizovanih karata od ponedeljka 3. septembra neće morati da validiraju svoje karte u saobraćajnim špicevima, od 6.00 do 9.00 časova, odnosno od 15.00 do 18.00.

– Posle šestomesečnih detaljnih analiza došli smo do važnih podataka koji su nas naveli da izvršimo određene promene. Ipak, apelujemo na sve građane da validiraju personalizovane karte van špica kako bismo mogli da pratimo linije na kojima su najveće gužve i tako ubacujemo dodatna vozila – istakao je član Gradskog veća Željko Ožegović.

Shodno dobijenim rezultatima broj vozila biće nešto drugačije razmešten.

– Uvešćemo dodatne autobuse na linijama 23, 37, 78 i 95, a smanjićemo na linijama 54, 108, 602 i 711. Linija 22l biće ukinuta – objasnio je Ožegović.

Beogradskim osnovcima biće omogućen besplatan prevoz u vozilima gradskog saobraćaja pošto će im do kraja godine svima biti izdate legitimacije i to u njihovim školama.

– Procenjeno je da u Beogradu od 123.000 učenika oko 105.000 koristi usluge gradskog prevoza. Do sada je oko 5.500 đaka izvadilo personalizovane legitimacije, a do kraja godine svi će ih dobiti. Do tada mogu da se voze uz đačku ili zdravstvenu knjižicu ili neki drugi dokument.

Analize su pokazale da vlasnici nepersonalizovanih karata uglavnom koriste te karte u intervalima od jednog, dva ili sedam dana, pa postoji ideja da do kraja godine budu uvedene i vremenske karte koje će biti dnevne, dvodnevne i sedmodnevne.

– Posebna studija pokazaće kakve su mogućnosti za uvođenje vremenskih karata vezanih za dvosatno ili trosatno korišćenje javnog prevoza – zaključio je Ožegović.

OD PONEDELJKA ZIMSKI REŽIM VOŽNJE

ZIMSKI režim vožnje počinje da se primenjuje od ponedeljka, 3. septembra. Beograđane će prevoziti 1.330 vozila od čega 97 trolejbusa, 119 tramvaja, a ostalo su autobusi. Subotom će po zimskom redu vožnje saobraćati 852, a nedeljom 745 vozila.

Inače od subote prestaju sa radom sezonske linije, pet za Adu ciganliju i linija 400 do vrha Avale.

JOŠ 10 KONTROLNIH PUNKTOVA

OD ponedeljka, kada počinje zimski red vožnje, biće pojačane vanredne kontrole uvođenjem deset novih kontrolnih punktova. Da se ne bi pravio zastoj u saobraćaju, na stanicama će biti zadržavani samo autobusi u kojima se putnici pregledaju.

UKIDAJU SE NEKA STAJALIŠTA

DIREKCIJA za javni prevoz od ponedeljka ukida autobusko stajalište Ada Ciganlija, u Radničkoj u smeru ka Mostarskoj petlji, za linije 55, 56, 56L, 89, 91, 92 i 511, kao i stajalište Ruska, u smeru ka Čukaričkoj padini.

NOVI AUTOBUSI VEĆ POČETKOM 2013.

GRAD Beograd i GSP će krajem septembra početi nabavku 400 novih autobusa, čim Evropska investiciona banka objavi precizne uslove dogovorenog kredita, a prva nova vozila u okviru najveće obnove voznog parka do sada stići će početkom sledeće godine. U prvoj turi bi trebalo da dođe 150-200 autobusa, uz kontingent od 30 tramvaja i 83 trolejbusa koji već pristiže.

izvor: Novosti

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR