Vikend na „Dunav festu” 2012

0
564
NextWEB hosting
NextWEB hosting

dunavfest

Poslednji vikend „Dunav festa“, koji se završava 11. septembra, obeležiće „Eksperiment So – poduhvat oblačenje“, Dragane Ognjenović, promocija knjige „Planeta Dunav“, akademika Ljubomira Simovića, koncert klasične muzike „Noćini zvuci“ i projekti Narodnog muzeja u Beogradu „Skulptura savremenog Rimljanina“ i „Igre u antičkom Rimu“.

Večeras će biti izvedena pretpremijera naučno-istraživačkog eksperimenta „So – poduhvat oblačenje“. Istraživački tim čine Dragana Ognjenović, Elektrotehnički fakultet i Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. „Eksperiment So – poduhvat oblačenje“ sastoji se od dekonstrukcije modnog preformansa na elemente (hrana, talas, slika, so, zvuk, prostor, pokret, svetlo, odeća, komunikacija, dodir) i ponovnu konstrukciju sačinjenu od tih elemenata. Biće premijerno izveden 14. septembra u Mariboru, evropskoj prestonici kulture za 2012. godinu.

Promocija knjige „Planeta Dunav“, akademika Ljubomira Simovića, biće održana u sutra u 19.30 sati u Kuli Nebojša. „Planeta Dunav“ na upečatljiv način povezuje slike neolitske kulture Vinče sa trgovima i pijacama metropole, moral primitivnog sa moralom civilzovanog čoveka, zakone prirode sa ljudskim zakonima. Osim autora, o knjizi će govoriti i književni teoretičari Jovan Delić i Bogdan A. Popović.

Ljubitelji klasične muzike biće u prilici da u nedelju, 9. septembra, uživaju u koncertu „Noćni zvuci“, u izvođenju soprana Katarine Jovanović i pijanistkinje Rite Kinke. Koncert će biti održan u Kuli Nebojša, a karte po ceni od 300 dinara mogu se kupiti u Galeriji Beogradske tvrđave u Stambol-kapiji svakog dana od 10 do 19 časova.

U Velikom Barutnom magacinu večeras od 19 od 22 sata Narodni muzej u Beogradu predstaviće projekat „Skulptura savremenog Rimljanina“, a sutra u 12 časova biće organizovana radionica „Igre u antičkom Rimu“ za mališane od 7 do 12 godina.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR