Deca iz nekadašnjih nehigijenskih naselja posetila arheološko nalazište u Vinči

0
686
NextWEB hosting
NextWEB hosting

1528280_mali_romi_vMališani iz nekadašnjih nehigijenskih naselja „Belvil” i „Gazela” obišli su juče arheološko nalazište Vinča i prisustvovali završnom koncertu dečjeg muzičkog stvaralaštva „Deca kompozitori”, u organizaciji Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Osnovci iz naselja „Makiš 1” obišli su praistorijsko naselje na obali Dunava i videli kako su pre sedam hiljada godina živeli ljudi, kakve su im bile kuće, kako su pecali, kakva je bila moda i kako arheolozi pronalaze i iskopavaju ljudska naselja i ono što su njihovi stanovnici ostavili za sobom.

Mališani iz novoformiranih naselja „Kijevo” i „Makiš 2” uživali su u dečjem stvaralaštvu: igrali su i pevali uz pobedničke melodije na finalnom danu festivala ,,Deca kompozitori” u Dečjem kulturnom centru, na kojem su učestvovali kantautori i solisti iz Beograda, Leskovca, Novog Sada, Rume, Kragujevca, Požarevca.

U organizaciji Sekretarijata za socijalnu zaštitu deca će u subotu, u Kulturnom centru ,,Rakovica”, gledati predstavu ,,Tri praseta” dečjeg pozorišta ,,Cvrle”.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR