Novo saopštenje DS

0
801
NextWEB hosting
NextWEB hosting

demokratska-stranka-logo-498

Demokratska stranka je oduvek stajala iza svih svojih članova i kandidata za odbornike, ali ne može i ne sme da ostane nema na orkestriranu medijsku hajku iza koje se kriju članovi Srpske napredne stranke.

Ne samo što je SNS glavni finsijski pokrovitelj političkog nemorala u Grockoj kakva je kupovina odbornika, već se sada neprincipijelno krije iza nedorečenih saopštenja uperenih protiv odborničke liste Demokratske stranke. Građani bi trebali da znaju da se iza ovakvog ponašanja krije strah Dragoljuba Simonovića po svoj opstanak na mestu predsednika opštine, budući da su odnosi u vladajućoj koaliciji već mesecima ozbiljno narušeni.

Međusobna netrpeljivost partnera u vlasti plod je trulog kompromisa koji prerasta u standardnu političku praksu u Grockoj. Politički zverinjak u zgradi opštine čini vlast slepom prema gorućim komunalnim problemima, poput odnošenja đubreta, problema sahranjivanja, održavanja ulica itd. U takvoj vlasti Demokratska stranka nije mogla i neće sebi dopustiti da učestvuje!

Ovo saopštenje je moguće da se dovodi u navodno otvoreno pismo koje je Ivana Nešić, član DS koji je došao par meseci pred izbore iz tabora Blaže Stojanovića, uputila predsednici OO DS Grocka.

Ona je u svom pismu postavila sledeća pitanja:

  • Od 2000 godine DS Grocka je napustilo deset odbornika i prešlo u drugi tabor,poslednji je gospodin Vojkan Milošević. Pitam se dokle više OODS misli da izdaje ista šablonska saopštenja za javnost o izgubljenim odbornicima, da su to sve politički nemoralni, gladni odbornici sa finansiskim problemima. Ako je to tačno, pitam vas zašto se onda ljudi koji su gladni i sa finansiskim problemima stavljaju na izborne liste. Pošto se znalo da će gospodin Vojkan Milošević napustiti stranku, šta je uradjeno da do toga ne dođe?
  • Ja sam bila kandidat za odbornika na listi DS i u predizbornoj kampanji sam obećala gradjanima da će DS učiniti sve da reši životne probleme gradjana Ritopeka (vodosnabdevanje, salu za fizičko u školi, sredjivanje puteva, problem sa smećem) i zato je DS u ritopeku osvojila 197 glasova. Pitam vas kome sada ti gradjani u opštini da se jave za rešavanje problema kada tamo nema DS u vlasti, a znam i da su drugi kandidati isto obećavali svojim gradjanima i sada ne mogu da ispune ta obećanja?
  • DS Grocke je na poslednjim izborima osvojila devet odborničkih mandata i bila druga najača opcija posle SNS koji je osvojio jedanest mandata i zato vas pitam šta ste učinili da DS (koja je već 20 godina u opoziciji) udje u opštinsku Vlast, jer mnogo dugogodišnjih članova hoće da DS bude u opštinskoj vlasti i da preuzme odgovornost za rešavanje problema gradjana i da im svojim radom poboljša i olakša život. I zar ne mislite da su se zbog toga što je DS uvek u opoziciji u opštini Grocka, veći broj odbornika koji je napustio stranku odlučio na taj korak da bi pokušao da održi obećanje dato u predizbornoj kampanji svojim gradjanima,jer očigledno DS ovakvim radom to ne može da uradi?

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR