DS Grocka podneo tužbu Upravnom sudu

0
698
NextWEB hosting
NextWEB hosting

ds-logoOdbornička grupa „Dragan Đilas izbor za bolju Kaluđericu i Grocku“ obaveštava javnost da je podnela tužbu Upravnom sudu u Beogradu protiv Opštine Grocka usled nepoštovanja osnovne demokratske prakse, ali i statutarne obaveze učešća svih odborničkih grupa u radu opštinskih radnih tela (komisija).

Smatrali smo da će jednostrano donošenje odluka u opštinskim komisijama, bez prethodne političke rasprave, dovesti do ozbiljnih posledica po dobrobit građana. Nažalost, morali smo da potegnemo za pravnim lekom, pošto smo na sednici SO Grocka od 5. 11. 2012. god., za odsustvo opozicije u radu komisija, dobili obrazloženje od sekretara skupštine, gđe. Biljane Bokalović – Đorđević, da to „nije politička praksa u Grockoj.“ Pošto verujemo da bi ovo bio adekvatan odgovor pravnice u srednjovekovnoj staleškoj skupštini, morali smo da zatražimo zaštitu osnovne demokratske i parlamentarne prakse na sudu.

O ishodu sudskog procesa javnost će biti blagovremeno obaveštena, dok će naša odbornička grupa već koliko sledeće nedelje ukazati na ozbiljne probleme u svakodnevnom životu građana za koje je vlast u Grockoj nezainteresovana.

Šefica odborničke grupe „Dragan Djilas izbor za bolju Kaluđericu i Grocku“
Olivera Knežević

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR