DS Grocka za gasifikaciju ali protiv načina izbora strateškog partnera

0
677
NextWEB hosting
NextWEB hosting

ds-logoDemokratska stranka mora da konstatuje da je SNS posegla za klevetama kako bi prikrila svoju nesposobnost , ovoga puta sa projektom gasifikacije naše opštine. Demokratska stranka podržava izgradnju sistema za snabdevanje gasom na teritoriji opštine Grocka, ali su njeni odbornici bili prinuđeni da glasaju protiv načina na koji je izabran strateški partner za gasifikaciju – metodom „preko kolena.“

Obrazloženje da se strateški partner bira da bi se izbegli tenderi I postupci javne nabavke smatramo nedopustivim. Umesto transparentnog postupka, predsednik opštine se ovlašćuje da potpiše ugovor na posao uvođenja sistema za snabdevanje gasom, vredan barem 10 miliona evra, bez prethodno donetog plana i prioriteta širenja, kao i bez jasne dinamike radova I cene uvođenja gasa za krajnje korisnike. Ovom odlukom su građani prepušteni samovolji predsednika Opštine čiju će cenu na kraju platiti sami građani visokom cenom priključka na gasovodnu mrežu. Stoga su odbornici Demokratske stranke odbili da učestvuju u odluci SNS-a da važan posao za građane opštine Grocka privatizuje kroz koncesiju na netransparentan način sa elementima korupcije.

Odbornici DS-a su ove primedbe uputili predstavnicima vlasti na sednici Skupštine opštine, gde smo kao jedini odgovor dobili pretnju šefa odborničke grupe SNS Stefana Dilberovića da ćemo biti izloženi medijskoj hajci ukoliko glasamo protiv odluke. Predstavnici SNSa na svako mišljenje, konstataciju činjenica ili legitimnu I opravdanu kritiku reaguju neprimerenim napadima, lažnim optužbama, pretnjama I zastrašivanjem koristeći poziciju vlasti za napade na opoziciju.

Demokratska stranka Grocka, još jednom podseća predstavnike SNSa da je neće zaplašiti svakodnevnim napadima I da nas niko neće sprečiti u iznošenju istine bez obzira na očigledan pokušaj SNSa da ponovo, kao nekada, zavlada atmosfera linča I progona opozicije.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR