Nova predstava amaterskog pozorišta u Grockoj

0
745
NextWEB hosting
NextWEB hosting

pozoriste2Vredni mladi ljudi članovi Amaterskog pozorišta Grocka u prostoru Centra za kulturu Grocka rade na postavci nove predstave, drame, „Sve o ženama“, autora Mire Gavrana.

Posle kraće pauze Amatersko pozorište Grocka nastavilo je sa svojim radom postavkom predstave „Sve o ženama“ pisca i scenariste Mire Gavrana. Originalni tekst prilagođen je izvođenju u Srbiji bez menjanja suštine i osnovne radnje, koja se događa u sadašnjosti kroz portret petnaest ženskih karaktera svih generacija u pet različitih priča koje su uzajamno isprepletane. Tekst u kojem je iskombinovana drama sa komedijom, prikazuje ženske likove sa puno simpatija u problematičnim i neobičnim situacijama. Tekst „Sve o ženama“ nastao je 2000. godine kada je i premijerno odigran u „Epilog teatru“ u Zagrebu. Do danas tekst je imao tridesetak premijera širom sveta, uključujući gradove poput Mombaja, Buenos Airesa, Rio de Žaniera i preveden je na brojne jezike. 

Mlade članice Amaterskog pozorišta Grocka, Nevena Bracanović, Ivana Čebzanović i Kristina Lovrenčić prihvatile su se ozbiljnog posla sa strašću iskusnih pozorišnih glumica. Svaka proba za njih je novo iskušenje i novo saznanje o životu koji ih čeka. 

Premijera, u Grockoj, očekuje se za vreme manifestacije „Noć putujućih glumaca“ u julu mesecu. Pre premijere zakazano je nekoliko gostovanja u gradovima Srbije kako bi se na premijeri pred gročanskom publikom predstavile na najbolji način.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR