Stiže pomoć, čeka se struja

0
689
NextWEB hosting
NextWEB hosting

BGD-Porodica-bez-struje-10-_620x0TEŠKA i mučna sudbina četvoročlane porodice Đorđević iz Zaklopače već danima potresa prestonicu. Priča o životu bez struje i teškoj materijalnoj situaciji u kakvoj se za normalan život bore Gročani Dušan, Bojana, Anastasija i Strahinja, mnoge je podstakla da pomognu. Oglasio se i predsednik Opštine Grocka Zoran Markov koji je obećao da će za ovu porodicu uraditi sve što je u njegovoj moći kako bi im pružio podršku. Povodom njihove teške situacije za sada je pronašao donatora koji će mesečno izdvajati 10.000 dinara za Đorđeviće! Kako je objasnio, sa tom svotom oni bi mogli da reše bar neke od svojih problema.

Predsednik je obećao i da će posetiti Đorđeviće i pokušati da im vrati svetlo u njihov život.

– U planu je da lično izađem na teren sa ljudima iz EDB, i da pokušam da nađem što bolje rešenje za ovu nesrećnu porodicu – priča on. – Opština ima plan da i u budućnosti brine o najugroženijima sa teritorije Grocke, u skladu sa svojim mogućnostima.

Đorđevići žive u trošnom suterenu nad kojom je stara garaža bez krova. Nemaju osnovnih uslova za život, a najveća želja im je da jednoga dana u njihovom domu zasvetli sijalica, a da namirnice stave u frižider

 – Mi se trudimo da izađemo u susret najugroženijim porodicama na teritoriji opštine – kaže Markov. – Za prošlih sedam meseci koliko traje ova opštinska vlast, podelili smo paketiće najugroženijoj deci, veliku količinu drva, kao i finansijsku pomoć.

SAM FINANSIRAO POSTAVLjANjE BANDERA!

SUGRAĐANIN Miodrag Radosavljević, vlasnik golubarnika u Zaklopači o kome smo prethodnih dana pisali u seriji tekstova o porodici Đorđević, javio se našoj redakciji.

Kako nam je rekao, osim prostora za ptice, on je vlasnik celog imanja, površine oko devet hektara, a struju je dobio na potpuno legalan način, kako bi mogao da navodnjava voćnjak.

– Struju sam dobio 2009. godine, nakon što sam ucrtao objekat u plan, nabavio gomilu dozvola i papira – kaže Radosavljević. – Takođe, morao sam da sam finansiram i postavljanje tri bandere na svom imanju kako bih mogao da imam struju i to sam platio oko 3.000 evra. Žao mi je što Đorđevići nemaju struju i što nemaju novca da je uvedu, ali ja zaista ne želim da se izvinjavam što sam, prema zakonu, priključen na elektromrežu.

Kako kaže, od njegovog rada koristi imaju mnogi, pa i sama država, jer je on veliki izvoznik voća.

POKLON LAMPA

SUGRAĐANIN Jovan Kozoder, posle serije tekstova o porodici Đorđević, javio se našoj redakciji i ponudio da Anastasiji i Strahinji pokloni lampu koja nakon punjenja može da radi tokom devet sati. Prema njegovim rečima, on je u detinjstvu učio pod svećom i zna koliko je takav život težak. Kako je rekao, dao bi im dušu da može i nada se da će im lampa do dolaska struje bar malo olakšati učenje.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR