Drugi putujući sajam knjiga i manifestacija „Svi smo mi čitaoci“

0
952
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Drugi putujući sajam dečijih knjiga danas je otpočeo svoj obilazak osnovnih škola na teritorije opštine Grocka školom „Aleksa Šantić“ u Kaluđerici, gde će se zadržati 9-16h u četvrtak i petak ( 18. i 19.04.2013.) na platou ispred glavnog ulaza u školu.
Manifestaciju „Svi smo mi čitaoci“ i sajam knjiga propratiće i „Lanetovi“ vrtići u Kaluđerici, Veseljko i Lane – naime, vaspitači će povesti decu u šetnju do škole i sajma knjiga, a sajam će posetiti i roditelji vrtićkih mališana.

Pozivamo naše sugrađane koji žive u Kaluđerici da ne propuste ovu jedinstvenu priliku da pogledaju aktuelna izdanja za decu i roditelje. Ljubitelji knjige imaće priliku da obraduju svoju decu savremenom dečijom literaturom na promotivnom sajamskom popustu od min 20% u odnosu na knjižarske cene.

Povodom obeležavanja Svetskog dana knjige i autorskih prava 23.04.2013. godine, Centar za kulturu Grocka u saradnji sa vodećim domaćim izdavačima, osnovnim školama sa teritorije opštine Grocka, Bibliotekom grada Beograda i Narodnom bibliotekom Srbije organizuje Drugi Putujući sajam knjiga za decu u okviru manifestacije „Svi smo mi čitaoci“ u periodu 18.04-28.04.2013. godine.

Sajam dečijih knjiga u periodu 18.04 – 28.04.2013. godine realizuje se u 3 osnovne škole sa teritorije opštine Grocka:
– OŠ “Aleksa Šantić“ u Kaluđerici (18. i 19.04.) 
– OŠ „Ilija Garašanin“ u Grockoj (22. i 23.04.) 
– OŠ „Nikola Tesla“ u Vinči (24.,25. i 26.04.) 

Na Putujućem sajmu dečijih knjiga predstaviće se dečja izdanja sledećih izdavača: Mono i Manjana, Laguna, Kreativni centar, Evro Guinti, Prometej Novi Sad, Feniks Libris, Publik Praktikum, Propolis Plus, Enco book, 3D+, Škola plus, Leo commerc, Profil, IP Bulevar, Beogradska knjiga, Portalibris, Odiseja, Jasen.

Organizator programa „Drugi putujući sajam knjiga za decu“ u okviru manifestacije „Svi smo mi čitaoci“ je Zorica Atić, istoričar umetnosti

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR