Lokalni izbori u Zemunu – 2. juna

0
NextWEB hosting

Poštujući zakonske rokove i ovlašćenja, predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić raspisao je danas redovne lokalne izbore za Skupštinu opštine Zemun, koji će se održati 2. juna. Prema njegovim rečima, budući izbori još su jedna mogućnost da se učini korak bliže savremeno razvijenim demokratijama.

– Lokalna vlast predstavlja važan deo sistema jer je u najneposrednijem kontaktu s građanima. S njima je u dogovoru prilikom rešavanja dnevnih i vitalnih problema i na taj način utiče na kvalitet života građana. Rezultati tog rada su dnevni, opipljivi i svakog dana na proveri. Izbori se održavaju u složenim društveno-političkim, pa čak i istorijskim okolnostima po našu državu, ali sam uveren da će svi učesnici u izbornom procesu biti svesni odgovornosti. Očekujem od svih učesnika da se ponašaju u skladu sa Ustavom i zakonima, kao i s procedurama pristojnog demokratskog ponašanja i ophođenja, kako bi izbori prošli u demokratskoj atmosferi i bez tenzija – rekao je Antić, pozivajući građane Zemuna da iskoriste svoje zakonsko pravo i glasaju za stranke i ljude za koje veruju da će ih najbolje predstavljati.

On je precizirao da je bilo inicijativa da se u istom terminu održe i izbori za gradsku opštinu Voždovac. Iako je postojao svojevrstan konsenzus političkih stranaka, nije bilo moguće naći zakonsku osnovu za to, naglasio je Antić.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

9 + 14 =