Muškarci vole neosvojive?

0
755
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Česte su, među ženama, priče o tome šta muškarci vole ili ne vole. Teško da ima žene koja još kao devojčica nije od majke čula „ne radi to-i-to, postaćeš takva-i-takva, pa se nećeš dopadati muškarcima“ (umesto „to-i-to“ i „takva-i-takva“ ubacite majčinske primere po izboru). Jedna od najčešćih priča, bilo da vam ih je ispričala majka, bilo da vam ih je, kasnije, ispričao neko drugi, jeste da žena nipošto ne sme da odmah i jednostavno kaže „da“ kada joj muškarac priđe (ne mislimo na pitanje: „Hoćeš li se udati za mene?“, koje bi došlo od čoveka koga prvi put vidite u životu, već pre na nešto tipa: „Hajde da izađemo na kafu i malo bolje se upoznamo“). Muškarci su po prirodi lovci, neosvojiva žena je ono što je za njih izazov, a žena koja odmah pristane na bilo šta nije im zanimljiva i nema šanse da se oko nje potrude – iskoristiće je kao jednovečernju zabavu. Sad, koliko je ta priča tačna?

Ukoliko je muškarac šarmer, neko ko je bio s mnogo žena i kome žene veoma retko kažu „ne“, on će biti zaintrigiran onom koja ga odbije. Vašem egu može prijati da za vama juri muškarac za kojim juri gomila žena, a one su mu sve dosadne, ali možete li i voleti takvog čoveka, čoveka koji žene posmatra kao lovinu, kao nekakve trofeje? Možete li se u njegovom zagrljaju osećati bezbedno, možete li da zamislite da zasnujete porodicu s takvim čovekom? Ili s njim možete da zamislite samo igru lovca i neosvojive lovine? Nije sasvim isključena mogućnost da se takav muškarac baš s vama skrasi, ali je znatno verovatnije da ćete mu nakon nekog vremena dosaditi i vi.

Veliki broj muškaraca, međutim, ne voli baš mnogo ovakve igre. Bivali su već odbijeni i to im se nije dopadalo. Umorni su od žena koje su poput neosvojivih ledenih tvrđava. Led je hladan i ne uzvraća zagrljaj, a pokušaji da se otopi mogu da budu zamorni, pa i jalovi. Zato će veliki broj muškaraca, umoran od osvajanja neosvojivog, bez volje da igra igru koja im je dosadila, odabrati neku toplu, milu ženu koja s njima neće igrati tu vrstu igara. Nije da će im takva žena reći „da“ na baš sve što požele, ne ako se i njoj ne dopada njihov predlog, ali će s njom znati da su voljeni i s njom će želeti da žive kao s osobom, umesto kao s trofejem koji su osvojili.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR