Očistite pluća od nikotina

0
NextWEB hosting

Jedan od vodećih uzroka smrti od karcinoma jeste rak pluća. Od njega u najvećem broju obolevaju pušaču. Ukoliko i vi spadate u kategoriju pušača i ne možete da se rešite te ružne navike onda bar očistite svoja pluća od nikotina.

Postoje različiti načini da očistite pluća od katrana i toksina i tako smanjite rizik od pojave infekcije.

Određene namirnice, na primer, mogu vam pomoći da malo pročistite pluća. Zapamtite da ne možete u potpunosti očistiti pluća ako budete konzumirali ove namirnice, ali se bar u određenoj meri možete osloboditi toksina.

Svakako vam neće škoditi da probate ove namirnice. Pogledajte šta će vam pomoći da očistite pluća:

Kukuruz šecerac

Ova namirnica sadrži beta-kriptoksantin, za koju se tvrdi da štiti pluća od karcinoma jer predstavlja snažan antioksidans.

Selen

Ovo je moćan antioksidans koji se može naći u raznim vrstama ribe, poput tine, lososa i bakalara, ali i u jagnjetini, jajima i žitaricama.

Luk

I beli i crni i crveni luk sadrže jedinjenja sa antikancerogenim dejstvom. Luk pomaže u sprečavanju mnogih bolesti a među njima su i infekcija i rak pluća. Kod osoba koje već imaju karcinom sprečava rast novih ćelija.

Đumbir

Još jedno moćno sredstvo za izbacivanje toksina iz pluća. Možete piti čaj od korena đumbira koji olakšava disanje, a možete i uz obroke da pojedete komadić đumbira.

Pomorandže

Osim što su bogat izvor vitamina, pomorandže takođe sadrže i kriptoksantin, za koji je već pomenuto da preventivno deluje protiv raka pluća.

Kopriva

Ova zeljasta biljka puna je gvožđa a takođe i veoma korisno sredstvo za detoksikaciju pluća i borbu protiv infekcija.

Čaj od borovih iglica

Ovaj čaj najčešće služi za ispiranje grla i usta. Međutim, može da vam bude i dobar saveznik u borbi protiv raka pluća.

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

two × two =