Radno vreme ugostiteljskih, zanatskih, trgovinskih radnji i pijaca za prvomajske i uskršnje praznike

0

NextWEB hosting
NextWEB hosting

Iz Sekretarijata za privredu saopštavaju da će ugostiteljski, zanatski i trgovinski objekti na teritoriji Beograda za vreme prvomajskih i uskršnjih praznika, od 1. do 6. maja, raditi po prazničnom radnom vremenu. Dežurne prodavnice i samoposluge 1. maja mogu biti zatvorene, dok će 2. maja raditi od 8 do 12 časova.

Na Veliki petak (3. maj) dežurne prodavnice i samoposluge radiće od 8 do 12 časova, a u subotu, 4. maja, sve prodavnice i samoposluge biće otvorene od 8 do 13 časova. U nedelju, na Uskrs, dežurne prodavnice i  samousluge mogu biti zatvorene, a u ponedeljak, 6. maja, radiće od 8 do 12 sati.

Navedeni trgovinski objekti  i ostali  trgovinski i zanatski objekti  u  dane praznika mogu biti otvoreni i  raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.

Ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića, osim objekata brze hrane koji se nalaze u stambenim zgradama 3. i 4. maja mogu početi sa radom najranije u 6 sati i raditi najduže do 1 sat posle ponoći i emitovati muzički program najduže do 24 sata. Ovi objekti 1, 2, 5. i 6. maja mogu početi sa radom najranije u 6 sati i raditi najduže do 24 sata  i emitovati muzički program najduže do 23 sata.  Ostali ugostiteljski objekti za pružanje usluga ishrane i pića  koji se ne nalaze u stambenim zgradama mogu raditi u okviru  maksimalno utvrđenog radnog vremena, od 00 do 24 sata.

Raspored, početak i završetak radnog vremena mora biti istaknut na ulazu ili na drugom vidnom mestu objekta u kome se obavlja delatnost, najmanje tri dana pre neradnog dana.

Zelene pijace će u sredu, 1. maja, raditi od 6 do 15 časova, dok u nedelju, 5. maja, neće raditi.  Jedino će u nedelju pijace  „Zemun”, „Gornja varoš”, „Banovo brdo”, „Dušanovac” i „Bele vode” raditi od 6 do 13 časova, saopštavaju „Gradske pijace”.

Otvoreni tržni centar (popularni „Buvljak”) u nedelju, 5. maja, neće raditi,  dok će ostalim danima raditi uobičajeno 6 do 20 časova. Tržni centar „Depo” u sredu,  nedelju i ponedeljak, 1. 5. i 6. maja, neće raditi, dok će ostalim danima raditi od 9 do 21 čas.

„Pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom – Miljakovac” radiće u sredu, 1. maja, do 15 časova, u nedelju, 5. maja, neće raditi, dok će ostalim danima raditi uobičajeno, od 6 do 19 časova. Pijaca cveća „TC Krnjača” u nedelju, 5. maja, neće raditi, dok će ostalim danima raditi uobičajeno, od 8 do 11 časova.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR