Saopštenje Sekretarijata za zdravstvo

0
754
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Grad Beograd je spreman da podrži nastavak radnog angažovanja doktora medicine i medicinskih sestara koji su zaposleni u zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač grad, po konkursu od aprila 2012. godine. U tom smislu preduzimamo sve aktivnosti kako bismo obezbedili potrebna sredstva za nastavak njihovog angažovanja i u narednom periodu.

Očekujemo da će Ministarstvo zdravlja realizacijom plana o zapošljavanju 1.000 stručnjaka iz oblasti medicine, koji je najavljen u sredstvima javnog informisanja, imati u vidu da su doktori i medicinske sestre koje je grad Beograd primio na prošlogodišnjem konkursu već stekli neophodno iskustvo u radu sa pacijentima i dati im prednost.

Grad Beograd je u aprilu prošle godine raspisao konkurs za zaposlenje 60 lekara i 100 medicinskih sestara, koji su raspoređeni po zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač grad. Sredstva za njihove zarade obezbeđena su iz dobiti Apotekarske ustanove Beograd. Na ovaj način, nezaposleni lekari i medicinske sestre dobili su mogućnost da rade u struci, a smanjeno je opterećenje zdravstvenih radnika u tim ustanovama. To je dalo mogućnost i da se pacijentima posvećuje više vremena, ostvaruje bolja komunikacija i unapređuje kvalitet zdravstvenih usluga.

Tokom prošle godine, na osnovu konkursa za zaposlenje grada Beograda, u sedam gradskih zdravstvenih ustanova primljeno je i deset fizioterapeutskih tehničara oštećenog vida, čime grad sprovodi aktivnu politiku zapošljavanja osoba sa invaliditetom.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR