Većina muškaraca bi oprostila prevaru svojim suprugama

0
682
NextWEB hosting

Ako je suditi prema novoj studiji, muškarci će lakše oprostiti neveru nego što žene očekuju.

NextWEB hosting

Istraživači portala Survive Her Affair (Preživite njenu prevaru) ispitali su 1.500 muškaraca koji su prevareni od kojih je 71 posto izjavilo kako voli svoju ženu uprkos prevari.

Čak 92 posto prevarenih muškaraca je reklo kako želi sačuvati svoj brak, ili su neodlučni.

Istraživanje iz 2012. godine, koje je sproveo portal OurTime.com, pokazalo je kako bi najmanje 42 posto odraslih radilo na vezi sa partnerom koji je počinio seksualnu prevaru.

Stručnjaci savetuju da, ukoliko se odlučite oprostiti prevaru partneru, uradite sledeće:

1. Dogovorite se 
Odredite vreme koje ćete posvetiti vašoj vezi. Osoba koja je varala treba prekinuti svaki kontakt s osobom s kojom je prevaru počinila.

2. Uputite izvinjenje
Bitno je da osoba koja je prevarila ponudi iskreno i ozbiljno izvinjenje te preuzme odgovornost za svoja dela. Prihvatanje izvinjenja zavisi i od ponašanja osobe koja je varala. Ali, najvažnije je da razgovarate.

3. Ne krivite sebe
Vaše samopouzdanje ne zavisi od partnerovog ponašanja. Možete biti deo rešenja, ali nikako niste uzrok prevare.

4. Ispoljite ljutnju 
Ispoljite svoju ljutnju. Istraživanja su pokazala da pisanje pisma partneru pomaže, ali ga nemojte pokazati. Također, razgovor sa prijateljima i porodicom o tom događaju može biti koristan.

5. Pronađite kvalitete
Napravite listu pozitivnih aspekata vaše veze. Iako ste tužni  i ljuti, razmislite o svemu lepom što vam se desilo, to će vam dati novi pogled na vašu vezu.

6. Potražite profesionalnu pomoć
Situacija može biti izuzetno teška bez obzira na to koliko ste jaka osoba. Terapeutski pogled na sve može vam biti koristan.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR