Vikendice u okolini Beograda na udaru lopova: Kradu se kablovi, kazani, boce za plin, bakar…

0
1244
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Vikendice u okolini Beograda poslednjih dana su na udaru lokalnih lopova! Najviše se žale vikendaši u okolini Mladenovca, Sopota, Grocke i Barajeva.

Pojedine vikendice obijaju se i po nekoliko puta godišnje, a najviše se kradu stvari napravljene od bakra.

– Imam vikendicu u vikend-naselju Parceni, u okolini Sopota. Pre mesec dana su je obili peti put za poslednjih nekoliko godina. Odneli su mi nov trimer za travu, motornu testeru, ploču za roštilj i još neke sitnice. Policija kaže da zna počinioce, to su lokalni prestupnici otac i sin. Komšiji su ukrali plinske boce i cisternu od dve tone – kaže Đ. J.

M. B. iz okoline Mladenovca imala je sličnu situaciju kada su joj iz vikendice odneseni kablovi.

– Vikendica se nalazi u okolini Mladenovca, a odneseni su svi kablovi koji su se tamo mogli naći. U isto vreme opljačkane su još tri-četiri vikendice koje se nalaze blizu naše – kaže M. B.

Stanovnici Barajeva, naročito vikendaši, zimus su se žalili da su lopovi noću ulazili u sušare i odnosili svo meso koje se tih dana sušilo.

 

 

Učestala su obijanja vikendica i u Grockoj. U policijskoj stanici Grocka kažu da se krađe dešavaju u serijama i da godinama ne prestaju. Samo u toku prošle godine provaljeno je u 108 vikendica.

– Vikendaši budu neko vreme mirni, pa se opet nađu na udaru lopova. Proteklih pet-šest meseci bilo je više prijavljenih obijanja, a najčešće se kradu sekundarne sirovine i bakarni kazani. Nekada su se iz kuća iznosili televizori i video-rekorderi, a danas to niko ne drži – kažu iz policije, i dodaju da su vikend naselja uvek na udaru lopova.

Koliko je krađa bakra postala unosan biznis govori i podatak da su se u Beogradu pojavili lažni radnici “Vodovoda”, koji u uniformama ovog preduzeća idu po kućama i skidaju vodomere koji su napravljeni upravo od bakra i mesinga.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR