Gročanska kolumna – opozicija u ofanzivi

0
792
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Baš je turbulentno ovih dana na političkoj sceni male prigradske opštine Grocka. Naime već danima gročanskom čaršijom šire se priče o tome kako je vrlo izvesno prekomponovanje valasti, da je suvišan jedan, pa drugi koalicioni partner ili bar neke ličnosti iz koalicionih stranaka.

Sve te priče podgrejane su skorim izbacivanjem opozicione stranke SPS iz dela prostorija koje se nalaze u opštini, pa zatim i iznenadnim iseljavanjem zamenika predsednika skupštine iz kancelarija koje je koristio, i to samo da bi ih zauzeo drugi zamenik, al’ predsednika opštine posto mu valjda trebaju. Upućeni kažu da su te prostorije dovoljne za oba zamenika, al’ izgleda da i sujeta ima dosta udela u činjenju opštinskih čelnika. Interesantno je da ni u jednom slučaju nije bilo reakcije, već se sve odvija kao da je u pitanju svakodnevna stvar, a priznaćete ipak nije, jer kada se takve dešavaju na mestu gde stanuje vlast tu svakako nečega ima, da li će biti rekonstrukcije videćemo.

Da bi stvar bila još interesantnija, čaršija se zabavljala i događajima u opoziciji, naime odjednom se u sred svih događaja unutar vlasti pokreće nov događaj koji se odnosi na puč u SPS-u, naime pronela se priča kako je u Vinči došlo do skupa koji je za cilj imao smenu partijskog rukovodstva, izlazak samostalno na gradske izbore i formiranje samostalne grupe građana i to sve odjednom, priznaćete impresivan dnevni red, tek na kraju došlo se do zaključka da je u pitanju bilo samo okupljanje povodom Dana mladosti, što predstavlja legitiman razlog za obilan zajednički obrok, za razliku od druge opozicione grupacije kojoj povod nije poteban, već grupna hranjenja organizuju ničim izazvani.

Zašto se pojavljuje priča o rasulu u SPS-u baš u trenuktu kada je izvesno da će se vlast sama rekonstruisati, prvo treba imati u vidu da je to za sada jedina opozicijona grupacija koja sa svojim koalicionim partnerom nije pretpela preletenja u tabor vlasti ni od jednog odbornika, drugo SPS je pretrpeo najviše represije od strane sadašnje vlasti od skidanja table sa natpisom do nasilnog zauzimanja prostorija.

Mnogo je to slučajnosti da bi bilo slučajno baš u ovom momentu. U stvari kad se situacija bolje sagleda moguće je da je sve samo odlična dimna zavesa, koja za cilj ima da uveri vlast kako je opozicija u rasulu i da mogu mirne duše da sprovedu rekonstrukciju bez bojazni da će se negde uz put okliznuti. Baš je to možda ono što se priželjkuje, kada budu mislili da su nepobedivi dimna zavesa se razilazi i otkriva se prava namera, opozicija je pregrupisana i spremna da ona rekonstruiše vlast naravno uz pomoć dojučerašnjih partnera već viđenih za odstrel.

Zanimljiva teorija, ostaje da se vidi dal ima uporišta u stvarnosti, rasplet sledi verovatno već u petak tačno u podne na sednici SGO Grocka.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR