„Multikulturni Beograd“ u OŠ „Mića Stojković“, Umčari

0
940
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Centar za kulturu Grocka-Ustanova kulture grada Beograda, u OŠ „Mića Stojković“ u Umčarima predstavio je 20.05.2013. godine izložbu „MUltikulturni Beograd“ Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, u okviru programa Putujuće izložbe.

Izložbu je okupljenim učenicima slikovito, od građevine do građevine, pojasnila Danijela Kužet, nastavnica istorije iz navedene škole, skrenuvši deci pažnju na lepotu i značaj monumentalnih zdanja i arhitektonskog nasleđa pored kojeg prolazimo u šetnji Begradom. Ovom prilikom se zahvaljujemo Danijeli na podršci i saradnji sa Centrom za kulturu, i ističemo izvanredan entuzijazam koji ulaže u nastavu i rad sa decom.

Izložbe Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda donose nam pregled arhitektonske kulturne baštine i spomeničkog nasleđa koje dokumentuje multikulturalnost Srbije.
Bogata istorija Beograda prožeta uticajima različitih kultura ostavila je neizbrisiv pečat na spomeničkom nasleđu Beograda. Izložba prikazuje kako različite kulture prenose svoje uticaje i beleže svoje postojanje u arhitekturi Beograda. Predstavljeni su spomenici kulture i kulturno – istorijski objekti spomeničkog karaktera koji dokumentuju multikulturalnost Beograda.

Autor koncepta izložbe „Multikulturni Beograd“ je istoričar umetnosti Aleksandra Dabižić, viši stručni saradnik Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda. Izložba je prvobitno stajala na kalemegdanskom platou, u prilagođenom formatu.

Organizator programa: Zorica Atić, istoričar umetnosti iz Centra za kulturu Grocka

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR