Otvaranje izložbe slika i proslava Đurđevdana

0
713
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Pozivamo Vas da povodom obeležavanja Đurđevdana, krsne slave Centra za kulturu Grocka – Ustanove kulture grada Beograda, 7.05.2013. godine u 18 časova prisustvujete osvećenju i sečenju slavskog kolača, kao i otvaranju samostalne izložbe ulja na platnu „Slike“ umetnice Ivane Živić Jerković u galerijskom prostoru Centra za kulturu, Rančićeva kuća, Majevička 9, Grocka.
Na otvaranju izložbe predstaviće se klasičnom muzikom učenici Muzičke škole Grocka u okviru muzičkog nastupa „Muziciranje“.

Iz predgovora kataloga Zorice Atić, istoričarke umetnosti: „U pulsirajući ritam urbanog življenja Ivana Živić unosi svežinu i treptaje prirode viđene okom modernog čoveka. Sigurnim potezima četkice i prozračnim namazima umetnica dočarava punoću prirode koja živi oko i mimo nas, koketirajući sa tradicijom slikanja pejzaža i izostavljajući sve što je suvišno. Svetlosni efekti i jasne boje poigravaju se našim čulima i sećanjima, gradeći most topline, prepoznavanja i pripadanja. Njena platna nude posmatraču energiju, lepotu i optimizam sa kojima priroda živi, traje i otpočinje novi dan.“

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR