Proslava Đurđevdana i otvaranje izložbe „Slike“ Ivane Živić

0
937
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Povodom obeležavanja Đurđevdana, krsne slave Centra za kulturu Grocka – Ustanove kulture grada Beograda, 7.05.2013. godine u 18 časova imali smo priliku da prisustvujemo osvećenju i sečenju slavskog kolača, kao i otvaranju samostalne izložbe ulja na platnu „Slike“ umetnice Ivane Živić Jerković u galerijskom prostoru Centra za kulturu, Rančićeva kuća, Majevička 9, Grocka, praćene muzičkim nastupom „Muziciranje“ učenika Osnovne muzičke škole u Grockoj.

Otac Stevan iz crkve Sv. Trojice u Grockoj blagosiljao je molitvom slavski kolač, krsnu slavu Centra za kulturu i domaćine, poželevši dalji uspešan rad ovoj Ustanovi kulture grada Beograda.

Brojne prisutne goste je zatim uvodnom rečju pozdravio direktor Centra Bojan Milosavljević, dok je istoričarka umetnosti Zorica Atić skrenula pažnju posetiocima na karakteristike izložbe koju mogu pogledati do 18.05.2013. godine u galerijskom prostoru Rančićeve kuće. Bilo je reči o specifičnom stilu slikarke Ivane Živić Jerković i njenom savremenom tretmanu vekovne teme kao što je pejzaž. Ivana Živić Jerković je u svoje ime pozdravila prisutne, i objasnila kako je u likovnom pristupu ove tematike najviše intrigira istraživanje odnosa boje i svetlosti.

Na otvaranju izložbe predstavili su se klasičnom muzikom i dobro pripremljenim repertoarom učenici Osnovne muzičke škole Grocka u okviru muzičkog nastupa „Muziciranje“, na čelu sa direktorkom škole Draganom Petrović. Repertoar koji su učenici izveli i kojim su otvorili sezonu Muzičke bašte Centra za kulturu Grocka biće predstavljen na Festivalu muzičkih škola Srbije koji se održava od 8.05. do 14.05.2013. godine u Pančevu. Učenici Osnovne muzičke škole u Grockoj na Festivalu nastupaju 10.05.2013. godine, želimo im uspešan nastup i mnogo aplauza, kao što je bilo i na koncertu u bašti Rančićeve kuće u Grockoj.

Slavskoj svečanosti i pratećem programu prisustvovali su i predstavnici Opštine Grocka kao i Javnih preduzeća u Grockoj.

autor teksta: Zorica Atić, istoričar umetnosti

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR