Blic: Anti-antikrizne mere u Železnicama: Direktor zaposlio pola komšiluka

0
657
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Za pet meseci koliko je na čelu Železnica Srbije, Dragoljub Simonović je doveo oko sedamdesetak svojih ljudi. Smenio je gotovo ceo menadžment, a veliki broj pozicija zauzeli su stranački stručnjaci uglavnom iz Vrčina, mesta gde Simonović živi, a koje pripada opštini Grocka koju je pre dolaska u Železnicu vodio kao kadar SNS.

Vođenje saradnika i stranih delegacija po elitnim restoranima gde se se na račun Železnica prave računi i od 1.500 evra, ogromni troškovi za putovanja i reprezentaciju, nisu jedini problem u ovom preduzeću koje grca u dugovima.

Samo letimičan pogled na imenovane ljude i mesta odakle dolaze, stiče se zaključak da je Vrčin meka velikog broja prekaljenih stručnjaka za Železnicu.

Sa liste SNS-a za lokalne izbore u Grockoj održanim 2012, na kojoj je Simonović bio na prvom mestu, u Železnicama radi bar troje ljudi. Naime, njegov lični vozač je preduzetnik Jasmina Teofilović iz Vrčina koja ima i svoju taksi službu, pa je to odlično kvalifikuje za ličnog šofera direktora Železnica.

Uhlebljenje u ovom preduzeću našla je još jedna Vrčinka, doktorka Sandra Teofilović, takođe sa lokalne izborne liste SNS u Grockoj. Ona je dobila funkciju predsednice nadzornog odbora Zavoda za zdravstvenu zaštitu u železničkom saobraćaju. Od svih njih najbolje je prošao treći čovek sa liste Mirko Dobrojević koji je postavljen za direktora ćerke firme Železnica – Zaštitna radionica.

Naravno, i on je iz Vrčina. Pre njega, tom firmom je rukovodio kadar SNS-a Rade Mesar, bivši direktor JKP „Grocka” ali je pomeren na drugu direktorsku poziciju u Društvo za održavanje zgrada.

Zahvaljujući Simonoviću, u Železnicama je napredovao još jedan njegov sugrađanin Negoslav Teofilović, pa je sa mesta pomoćnika prebačen na direktorsku funkciju. Direktor Železnica je udomio i svog prvog komšiju Mileta Skadrića koji je sada na čelu UO Saobraćajnog instituta CIP.

Dragoljuba Simonovića smo pokušali juče da pitamo na koji način je pravio izbor kolega, ali je njegov telefon bio nedostupan.

Kod Vučića na ribanje

Posle pisanja “Blica” o astronomskim računima za ručkove i putovanja po inostranstvu, koje je napravio kao direktor Železnica Dragoljub Simonović zajedno sa svojim saradnicima, predsednik SNS Aleksandar Vučić, kako nam je rečeno u ovoj stranci, tražio je razgovor sa Simonovićem koji bi trebalo da se održi u narednim danima. U SNS kažu da najoštrije osuđuje takvu vrstu ponašanja. „Nedopustivo je da se toliki novac troši na reprezentaciju i putovanja, s obzirom na tešku situaciju. Ti troškovi mogu i moraju da budu manji“ rekli su u SNS za „Blic”.

Doveo 70 novozaposlenih
Simonović je smenio gotovo ceo menadžment Železnica, a veliki broj pozicija dobili su stranački stručnjaci uglavnom iz Vrčina, opština Grocka, gde Simonović živi. Sa liste SNS za lokalne izbore u Grockoj, održane 2012, na kojoj je Simonović bio na prvom mestu, u Železnicama radi bar troje ljudi.

Restoranski cehovi
Vođenje saradnika i stranih delegacija po elitnim restoranima gde se se na trošak Železnica prave računi i od 1.500 evra, ogromni troškovi za putovanja i reprezentaciju postali su standardan način Simonovićevog poslovanja.

izvor: Blic

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR