Kontrolorima treći radni dan – putnici uredno plaćaju prevoz

0
NextWEB hosting

Angažovanjem većeg broja kontrolora u vozilima javnog gradskog prevoza znatno je povećana naplata karata, a sve je više ljudi zainteresovano i za vremensku kartu. Danas su kontrolori koje je angažovao grad Beograd bili u svim vozilima na liniji 96 i, kako kažu, putnici uredno kupuju i očitavaju svoje karte.

Dragana Ristić tri dana obavlja posao kontrolora, a danas je smenu provela na liniji 96. Ona kaže da su punici veoma pristojni, te da je u toku njenog radnog vremena napisana samo jedna kazna.

– Putnici uglavnom imaju karte. Ukoliko se dogodi da je neko nema, napusti vozilo bez problema ili kupi kartu – kazala je ona.

Zoran Marković, jedan od putnika koji se svakodnevno vozi gradskim prevozom, kaže da redovno već 30 godina kupuje mesečnu kartu. On ističe da je neshvatljivo da neko ne kupuje kartu, jer, kako kaže, „morate platiti ako koristite neku uslugu, a ako redovno plaćamo prevoz, on će sigurno biti bolji”.

Tokom prepodneva putnici su na većini linija uglavnom imali kupljene karte, a sudeći prema reakcijama sugrađana koji koriste javni prevoz, kontrolore koje je angažovao grad Beograd dobro prihvataju putnici. Do 15. jula broj kontrolora će se svakodnevno uvećavati do planiranih 700, koliko će ih grad Beograd angažovati. To znači da će sva vozila koja učestvuju u javnom prevozu biti pokrivena kontrolom.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

sixteen − 12 =