Kupale se u nedozvoljenom delu Savskog jezera, reakcijom spasioca izbegnuta tragedija

0
1097
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Devojke J. B. (17) iz Begaljice i D. A. (18) iz Leštana umalo su nastradale na Savskom jezeru na Adi Ciganliji oko 17 sati. One su se, iako su neplivači, kupale u delu Savskog jezera u kojem kupanje nije dozvoljeno, a tragedija je izbegnuta pravovremenom reakcijom dežurnog spasioca JP „Ada Ciganlija“.

Devojke su na kupalištu bile u društvu dva prijatelja i, iako ih je spasilac više puta opomenuo da izađu iz vode, nisu ga poslušale iako su obe neplivači.

Zahvaljujući brzoj reakciji spasilačke službe devojke su izvučene na obalu, nakon čega je intervenisala ekipa Hitne pomoći. Spasilačkoj službi pomogao je jedan od dvojice mladića u čijem društvu su bile devojke.

S obzirom da je kupališna sezona otvorena tek pre 5 dana, a da nas u narednom periodu očekuju visoke temperature, JP „Ada Ciganlija“ ponovo apeluje na sve posetioce da se ponašaju odgovorno na kupalištu.

Kupanje je dozvoljeno i bezbedno samo u obeleženim zonama, i to od 10 do 19 sati. Kupanje pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci najstrože je zabranjeno.

izvor: 24 sata

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR