Milovan Gašić otvoreno pismo Kik boks savezu Beograda

0
2338
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Poštovani,

veoma mi je žao što sam došao u situaciju da Vam se obraćam na ovaj način. Ali posle 28 godina ćutanja i odobravanja svih Vaših odluka došlo je vreme da i ja nešto kažem.

28 godina prolivam svoj znoj i svoju krv za kik boks. Verovatno se mnogi od Vas tada nisu ni rodili a kamoli znali šta je tada bio ful contact a danas kik boks. Punih 16 godina sam bio takmičar u istom a poslednjih 7 sam trener u jednom malom i nejakom klubu koji se zove KBS GROCKA. A zašto kažem mali i nejaki biće Vam jasno.

Većina Vas odlično zna ko su pioniri ovoga sporta u staroj Jugoslaviji i ko je u najtežim godinama za našu zemlju donosio najviše medalja sa svih svetskih i evropskih turnira i prvenstava (ne mislim samo na sebe).

Oni malo stariji znaju na koji se način tada dolazilo do reprezentativnog statusa i koliki put se prelazio da bi se doslo do toga. Samo da Vas podsetim da je tada postojala C,B i A klasa.

E ,Vas malo mladje, da podsetim da je ovaj Milovan Gašić  bio višestruki prvak stare Jugoslavije, osvajač medalja na prvenstvima Balkana, Evrope i sveta i profi šampion Evrope i vicešampion sveta.

Zbog svih tih osvojenih medalja JA  sam zaslužio da moj klub KBS GROCKA postane PRIDRUŽENI ČLAN KBS SRBIJE samo iz razloga što nemamo novca da platimo godisnju članarinu savezu.

Lepo nema šta.

Dok 80 % klubova u Srbiji a ne samo u Beogradu vode ljudi koji su sa 3 meča u životu postali VELIKI ŠAMPIONI  i otvorili svoje VELIKE klubove Milovan Gašić je PRIDRUŽENI ĆLAN SAVEZA.

Da li treba da vam kazem šta je Milovan Gašic dobio u životu od tog istog saveza???

Doživeo sam da me svrstavaju u isti koš sa ljudima kojma je najveci domet bila  možda A klasa Srbije, koji kuci imaju po 5 medalja i manje. U isti koš sa onima kojima su jedini susreti sa kik boksom bili filmovi Žan Klod Van Dama i Čak Norisa.

Nemam nista protiv mladih (nemojte me pogrešno shvatiti) ali hajde da vidimo ko je šta postigao u životu od svih Vas Velikih trenera. I dokle će se poštovati samo novac a ne  zasluge?

Da li treba da kazem koliko je dece  iz mog kluba ošteceno sudjenjem na prvenstvima? Da li treba da komentarišem I sudije? Ne, ne želim. To neka ide na čast odgovornima. Isto tako neću komentarisati ni KLANOVE koji postoje i medju klubovima i medju sudijama. To me ne interesuje.

Moj obraz je čist ko suza.

Kik boksom se bavim iz čiste ljubavi prema tom sportu a ne zbog politike. I tu ljubav pokušavate da ubijete niskim i jadnim udarcima. Ali ne zaboravite, mnogo sam ja više primio i preživeo tih udaraca nego što ste vi videli na filmovima.

SPORTSKI POZDRAV

Milovan Gasic

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR