Pudarci: Politika na fudbalskim terenima

0
1599
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Evo već par dana se se vodi burna rasprava na društvenim mrežama ko i kako organizuje turnir u malom fudbalu koji se tradicionalno održava u Pudarcima.

Prvi koji je objavio organizovanje turnira je FK Pudarci koji je uredno 17.06.2013. prijavio policiji i dobio odobrenje direktora OŠ na čijim se terenima odigrava turnir.

Ali 18.06.2013. opština objavljuje da će ona tj. MZ Pudarci organizuje turnir u fudbalu. Posle toga otkazuje se FK Pudarci teren u OŠ jer je navodno već dogovoren sa MZ i da je došlo do greške.

Termini ova 2 turnira se poklapaju, s tim da opštinski kreće 2 dana ranije.

Odgovor na pitanje zašto se ovo dešava nalazi se u stranačkoj pripadnosti. Naime funckioneri, a većim delom i igrači FK Pudarci su članovi ili su bliski SPS, a opštinska vlast je u sastavu SNS, DSS i GG Blažo Stojanović (Gradjanska alternativa nije učestovala u ovoj fudbalskoj igri).

Kako je prošlih godina na finale dolazio vrh SPS, pretpostavlja se da sada opštinska vlast želi da pozove neke od svojih visokih funkcionera na ovaj događaj. Organizatori prošlih turnira kažu da je vrh SPS dolazio, ali da su i su i ostale stranke pozivale svoje visoke funkcionere, međutim da se oni nisu odazivali na ovakve pozive.

Organizatori oba turnira su aktivni i pokušavaju da nađu sponzore, nađu timove, da li će neko popustiti ili će neko biti primoran da odustane videćemo.

Očigledno da se politika uvukla u sve pore društva, i da samo društvo mora da odgovori političarima na pravi način.

FK Pudarci – Dopis policiji 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR