Beogradski festival piva od 14. do 18. avgusta (VIDEO)

0
849
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Beogradski festival piva – „Beer fest” biće održan od 14. do 18. avgusta na popularnom „Ušću”, pod pokroviteljstvom grada Beograda, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

Očekuje se tradicionalno velika poseta gostiju iz zemlje i inostranstva, koji će moći da uživaju u više od 50 pivskih brendova i bogatom muzičkom programu, najavili su organizatori u pres-sali Turističke organizacije Srbije.

Član Gradskog veća Željko Ožegović istakao je da „Beer fest” predstavlja mesto gde se svira dobar rokenrol, mesto dobrih vibracija i mesto dobre zabave za sve generacije.

– Upravo zbog toga grad Beograd, već 11. put podržava ovaj festival i učestvuje u organizaciji ove manifestacije, koja je izrasla u jedan od najznačajnijih kulturnih događaja na ovom prostoru, obogaćuje turističku ponudu i šalje pozitivnu sliku u svet – istakao je Ožegović.

On je pozvao Beograđane i sve  druge poštovaoce festivala da dođu u što većem broju i uputio im apel da ponesu samo dobro raspoloženje.

– Organizatori će i ove godine poseban akcenat staviti na bezbednost posetilaca na festivalu, uz povećano prisutvo policije – ukazao je Ožegović.

Direktor Turističke organizacije Beograda Dejan Veselinov podsetio je da je Beogradski festival piva najveći festival koji se održava kod nas, ali  i regionu.

– On poboljšava imidž i Beograda i Srbije, neosporno utiče na povećanje broja gostiju u našoj prestonici, zbog čega od samog početka ima bezrezervnu podršku Turističke organizacije Beograda – ukazao je Veselinov.

Predstavnik za medije Beogradske kulturne mreže Neda Kurjački navela je da se na manifestaciji očekuju pivski noviteti iz Nemačke, Turske, Francuske i Belgije. Zahvaljujući saradnji sa britanskom ambasadom u Beogradu, ove godine će, dodala je ona, prvi put jedna zemlja imati svoj štand na festivalu, gde će se predstaviti nekoliko brtitanskih pivara. Manifestaciju će, kako je navela, tradicionalno obeležiti niz društveno odgovornih kampanja, kao što su reciklaža i bezbednost učesnika u saobraćaju.
Kada je reč o muzičkom programu, festival će obeležiti vodeća muzička imena iz zemlje i regiona, poput „Riblje čorbe”, „Bajage i instruktora”, „Dubioze kolektiva”, nastupiće  Masimo Savić i sastav „Bad Copy”, „Partibrejkersi” i DLM, kao i kultni internacionalni sastav „Boney M”.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR