Naučio prekasno: Njegovi bračni saveti su hit na internetu!

0
NextWEB hosting

U junu, sveže razvedeni motivacijski govornik Gerald Rogers na svom je Facebooku profilu priznao da je u svom braku mnogo toga mogao promeniti i spasiti ga.

Svoje je savete objavio i u kratkom vremenu skupio preko četiri hiljade lajkova i preko 100 hiljada deljenja. Njegove je savete nedavno podelio još jedan korisnik i skupio preko 68 hiljada lajkova što znači samo jedno – radi se o virtuelnom hitu koji zaslužuje našu pažnju.

“Očito, nisam stručnjak za veze, ali nakon što je moj razvod okončan, stvari sam sagledao na drugačiji način i uvideo šta sam mogao promeniti. Nakon što sam izgubio ženu koju volim i 16 godina dug brak, ovo vam mogu savetovati”, napisao je Gerald.

1. Nikada se ne prestajte udvarati jedno drugom. Nikada se ne prestajte ponašati kao da ste na prvom sastanku. Nikada ne uzimajte ženu zdravo za gotovo. Kada ste je zaprosili, obećali ste da ćete biti muškarac koji će paziti na njeno srce. Ona je izabrala vas. Nikada to ne zaboravljajte i nikada ne budite lenji u ljubavi.

2. Pazite na vlastito srce. Baš kao što morate biti predani čuvanju tuđeg srca i vlastito motate čuvati jednakim žarom. Volite se potpuno, volite svet, ali u to posebno mesto u srcu puštajte samo svoju suprugu. Neka uvek bude spremno primiti samo nju i ne puštajte nikog drugog.

3. Neprestano se zaljubljujte. Konstantno se menjamo i nismo isti ljudi koji smo bili kada smo ušli u brak, a za pet godina nećete biti ista osoba koja ste danas. Promene će doći i zbog toga se neprestano morate iznova izabrati. Ne mora ostati s vama i možda će se pojaviti neko drugi. Borite se za njenu ljubav i ne dopustite da vas neko zameni.

4. Uvek pokušajte videti ono najbolje u njoj. Fokusirajte se na ono što volite, a ono na šta se fokusirate postajat će veće. Ako se koncentrišete na ono što vam smeta, to će postati sve što vidite. Ako se fokusirate na ljubav, ljubav će biti sve što vidite.

5. Nije vaš posao da je menjate ili dovodite u red. Vaš je posao da je volite onakvu kakva jeste i ne očekujte da se menja. Ako se to i dogodi, volite ono u što se pretvorila, bez obzira je li to ono što želite.

6. Odgovorni ste za svoje emocije. Posao vaše supruge nije da vas čini sretnom ili rastužuje. Vaša je dužnost pronaći vlastitu sreću, a paralelno s tim, vaša će se radost odraziti na vašu vezu i ljubav.

7. Nikada ne krivite suprugu ako vas razljuti jer sve je to u vama. To su vaše emocije i vaša odgovornost. Sami morate pronaći što je to što vas ljuti i treba biti ispravljeno. Ova vas je žena privukla upravo zato što u vama može potaknuti sve pozitivne i negativne emocije. Kada se dovedete u red, više vas neće moći razljutiti i verovatno ćete se pitati zašto se to uopšte dogodilo.

8. Pustite svoju ženu da bude takva kakva je. Kada je tužna i uznemirena, nije vaš posao da je oraspoložite. Samo budite tu za nju i dajte joj do znanja da je sve u redu. Neka bude svesna da ste vi osoba na koju se može osloniti i ne bežite kada je uznemirena. Poslušajte ono što se krije iza reči i emocija.

9. Ne doživljavajte se preozbiljno. Smejte se. Nasmejavajte je jer smeh će sve učiniti lakšim.

10. Svakog joj dana punite dušu. Naučite njen jezik ljubavi i ono zbog čega se oseća važnom, vrednom i voljenom. Neka napravi listu od 10 stvari zbog kojih se oseća voljenom i zapamtite to. Neka vaš prioritet bude da se svakog dana oseća kao kraljica.

11. Budite prisutni. Nemojte joj dati samo svoje vrijeme već i svoju pažnju. Kada ste s njom, budite samo s njom.

12. Seks je izuzetno važan. Mora osetiti vašu muževnu prisutnost i snagu. Mora osetiti svoju ženstvenost i znati da vam u potpunosti može verovati.

13. Ne budite idiot, ali ne bojte se toga da to postanete. Grešićete. I ona će. Ne grešite previše i učite na greškama. Niko ne kaže da morate biti savršeni, ali ne budite glupan.

14. Dajte joj prostora. Žene daju, ali ponekad trebaju vreme samo za sebe. Posebno ako imate decu. Treba joj to vreme da se obnovi i pronađe se nakon što izgubi radeći za sve druge osim za sebe.

15. Budite ranjivi. Ne morate imati sve pod kontrolom. Budite voljni deliti svoje strahove i osećaje.

16. Budite transparentni. Želite li poverenje, morate deliti sve. Posebno ono što ne želite. Bacite masku. Ako neprestano pazite na to da pokraj nje budete savršeni, nikada nećete iskusiti pravu ljubav.

17. Uvek rastite zajedno. Baš kao i kod treninga mišića, ni veza ne raste ako na njoj ne radite. Pronađite zajedničke ciljeve, snove i ideje i radite na njima zajedno.

18. Ne brinite o novcu. Novac je igra i morate pronaći način kako zajedničkim snagama pobediti.

19. Opraštajte i budite fokusirani na budućnost, a ne ono što se dogodilo u prošlosti. Ne budite taoci prošlosti. Opraštanje je sloboda.

20. Uvek birajte ljubav. Uvek birajte ljubav. Uvek birajte ljubav. Nakon svega, ovo je jedini savet koji vam je uistinu potreban. Ako je ova misao vodilja koja utiče na sve vaše odluke, vašem braku ništa ne može zapretiti. Ljubav uvek pobeđuje. Brak nije kao u bajci. Na njemu morate raditi i biti predani zajedničkom rastu i investiranju u stvaranje zajedničkog života. Kroz rad dolazi sreća. Brak je kao život, ima uspona i padova koje morate prihvatiti i na njima graditi vaš odnos.

Ovo su lekcije koje sam naučio na najteži mogući način. Lekcije koje sam naučio prekasno.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

18 + two =