Promena vlasti u Grockoj sredinom septembra?

0
NextWEB hosting

Svaka sednica SO Grocka se čeka sa velikom dozom neizvesnosti. Od 2003. pa do danas uvek postoji velika mogućnost da dođe do nekih promena u vlasti.

I vlast i opozicija najavljuju promene na novoj sednici SO Grocka koja se očekuje sredinom septembra.

Opozicija vođena SPS-om želi povratak na vlast, i danima najavljuje da je ključni datum 18. septembar. Problem nastaje jer vrh lokalnog SPS-a svaki mesec to priča od kako su izašli iz vlasti 2012. Sa druge strane veliki broj funkcionera SPS Grocka je dobio pozicije u gradu, tako da njima opština nije toliko zanimljiva.

Vlast je stabilna i SNS-u sa praktično 17 odbornika (SNS 14 + GA 3) nedostaje samo jedan odbornik da samostalno vladaju opštinom. DSS je prirodni koalicioni partner SNS-u na lokalu, sa druge strane već duže vreme UG Naš čovek je bez uticaja na vlasti i služi kao ikebana u opštinskoj zgradi.

Teoretski mogla bi da se napravi koalicija SPS (8), DS (4), DSS (4) i UG Naš čovek (2) što bi bila minimalna skupštinska većina od 18, ali DSS je tu sporan koji bi verovatno podelio u tom slučaju, i ne bi bilo moguće formiranje skupštinske većine.

Druga varijanta, možda sigurnija je da će se SNS-u pridužiti još jedan odbornik iz redova SPS ili DS i time omogućiti većinu u kojoj bi UG Naš čovek bio višak, a DSS se stavio na led.

Skuština je blizu, ali najave lokalnih lidera su jedno, a stvarnost drugo. Verovatno će se biti kao ona narodna “tresla se gora, rodio se miš”.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

five × one =