Istraživanje: SNS u Beogradu ubedljivo najjača

0
686
NextWEB hosting
NextWEB hosting

BEOGRAD – Srpska napredna stranka (SNS) odnela bi ubedljivu pobedu na vanrednim izborima u Beogradu ukoliko bi oni bili održani danas, navodi se u najnovijem istraživanju agencije „Faktor plus“.

Istraživanje pokazuje da bi 40,6 odsto glasača zaokružilo SNS, dok bi Demokratska stranka (DS) mogla da računa na 19,3 procenta glasova.

Kako je preneo dnevni list „Informer“ u današnjem izdanju, rezultati ankete govore da bi na mesta u odborničkim klupama Skupštine grada Beograda mogla da računa koalicija SPS-PUPS, DS S i LDP, a sve ostale stranke ostale bi daleko ispod cenzusa.

Čak 33 odsto ispitanih u istraživanju, sprovedenom od 12. do 16. septembra u svim beogradskim opštinama, izjavilo je da nije sigurno da li će izaći na glasanje, dok je 27 procenata stavilo do znanja da se neće pojaviti na biralištima.

Direktor „Faktor plusa“ rekao je „Informeru“ da je relativno nizak broj opredeljenih posledica konfuzije koja vlada među biračima u Beogradu.
„Naše istraživanje je pokazalo da anketirani naklonjeni naprednjacima tu stranku poistovećuju sa (Aleksandrom) Vučićem, dok je na drugoj strani mnogo više onih koji bi glasali za (Dragana) Đilasa, ali ne i za DS“, kaže Pejić.

Prema njegovim rečima, među neopredeljenim biračima je, „bez sumnje, većina bivših razočaranih birača DS-a“.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR