Konkursi za „Grin fest” još mesec dana

0
804
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Konkursi za prijavljivanje autorskih radova za Međunarodni festival zelene kulture „Grin fest”, četvrti po redu, otvoreni su još mesec dana i traju do 11. oktobra. Festival se ove godine održava pod sloganom „Četiri boje zeleno” od 13. do 15. novembra u Domu omladine Beograda. Spisak izabranih filmova biće objavljen 4. novembra na zvaničnoj internet-prezentaciji festivala www.greenfest.rs, saopšteno je iz Centra za unapređenje životne sredine, koji organizuje festival u saradnji sa Domom omladine Beograda i uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine i kompanije „Vip mobile”.

Konkurs za amaterski film je otvoren za sve učesnike, bez ograničenja u uzrastu, a biće uvažene sve prijave ako je tehnika snimanja u potpunosti amaterska. Mogu se prijaviti snimci napravljeni mobilnim telefonom, foto-aparatom i amaterskom video-kamerom. U okviru ove kategorije biće nagrađeni najbolji učesnici u tri starosne kategorije: do 18, od 18 do 27, i preko 27 godina. Specijalnu nagradu grada Beograda dodelié predstavnik Sekretarijata za zaštitu životne sredine. Nagrade za pobednike u okviru amaterskog programa takmičenja je obezbedio „Vip mobile”.

Program kratkog filma je namenjen svim profesionalcima iz oblasti kinematografije koji se bave temama prirode, životne sredine i ekologije. U okviru ove kategorije dodeliće se 1. i 2. nagrada za najbolji kratki film. Nagrade za pobednike u okviru ove kategorije obezbedila je kompanija „Lenovo”.

Međunarodni festival zelene kulture „Grin fest” je najveća „zelena” manifestacija u regionu koja se održava svake godine. Tokom ranijih godina, na festivalu je prikazano više od 250 filmova iz 35 zemalja, održano preko 60 radionica za učenike osnovnih i srednjih škola i studente, predstavljeno preko 30 izlagača i umetnika.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR