Održana Skupština „Zavičaja“ u Kaluđerici

0
1219
NextWEB hosting
NextWEB hosting

U subotu 12.10.2013 sa početkom u 18 h, udruženje „Zavičaj“ iz Kaluđerice, održalo je redovnu Skupštinu svoga udruženja, koja je ujedno bila i izborna.

Uz prisustvo članova udruženja „Zavičaj“ i srodnih organizacija iz Srbije i bivših Ju-republika, moramo naglasiti učešće republičkog narodnog poslanika Miodraga Linte, predstavnika DSS-a Grocka , predsednice udruženja Čarolija iz Grocke, članova OO SPS-a Grocka, MO SPS-a Kaluđerica i virtualne Vlade Razuma kao i novinara lokalnih medija.

Posle uvodnog izlagnja, koje je imala čast da održi gošća ovoga skupa, predsednik Skupšine „Zavičaja“ gospodin Milivoje Trajković zvanično je otvorio ovaj skup. O njegovom delovanju u predhodnom periodu, govorio je vrlo iscrpno i detaljno predsednik ovoga udruženja gospodin Nenad Abramović !

Sledeća aktivnost je predstavljanje kandidata za sledeći saziv, rukovodeće strukture udruženja „Zavičaj“. Lista je prihvaćena jednoglasno, i izabran je za predsednika udruženja gospodin Nenad Abramović, koji je na ovome mestu bio i u predhodnom sazivu!

Narodni poslanik Republičke skupštine Miodrag Linta, je u svojem izlaganju naglasio važnost jačine opštinskih organizacija izbeglih i raseljenih lica i naglasio potrebu za sublimacijom njihovih aktivnosti.

Nakon toga se skupu obratila gospođa koja je izbeglica sa Kosova i Metohije, kojoj je na krajnje neprimeren, drzak, diskriminatorski i sramno obrazložen način dostavljen dokument od privremenih Kosovskih vlasti, da joj se oduzima pravo glasa u mestu gde je rođena ne samo ona, već i njeni roditelji !!! Lično mislim da na ovo niko normalan nema odgovor! Ne mogu da verujem da međunarodna zajednica dozvoljava da se nešto ovako dešava, ali sam (Predrag Stojanović, prim. ur.) i vrlo zainteresovan da li u ovome konkretnom slučaju, postoji neki propust ili nečinjenje sa naše „Srpske “ strane, i ko je za to odgovoran!

Zatim se skupu obratila gospođa koja je izbeglica iz ratova u Bosni i Hrvatskoj,i koja do danas nije rešila svoju stambenu egzistenciju na odgovarajući način .

Dirljivo je bilo obraćanje Gročanske Čarobnice (Svetlane Urošević, predsednice udruženja „Čarobnica“, prim. ur.) , koja nas je sve ostavila u nedoumici, da li je moguće da takvi humani ljudi žive tik pored nas, a da mi to do sada uopšte nismo znali!

Govor gospodina-druga Radoslava Radovića predsednika MO SPS-a Kaluđerica i člana IO GO SPS-a Beograd-a i jednim od osnivača Vlade Razuma, o životnim problemima stanovnika Grocke, sa znatiželjom su ispratili svi prisutni!

Na kraju je govorio i gospodin Tišma, iz srodnoga udruženja sa opštine Čukarica. Dao je predlog, da sva udruženja izbeglih i prognanih lica, organizovano daju podrušku gospodinu Miodragu Linti, i da se u narednom periodu što bolje pozicioniraju u legalnim državnim organima, kako bi što konkretnije i kvalitetnije, popravili poziciju populacije izbeglih i raseljenih lica!

Nakon obraćana gospodina Tišme, skupština je zvanično zatvorena, a svi prisutni su uz koktel i posluženje nastavili druženje!

Samo u svoje ime Predrag Stojanović Pile

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR