Poslanica Katarina Rakić (SNS, Leštane) oterala konobara iz Skupštine?!

0
NextWEB hosting

Legendarni Boža, dugogodišnji konobar skupštinskog restorana, kako tvrde demokrate, otišao je iz Skupštine Srbije zbog toga što je poslanica naprednjaka bila nezadovoljna uslugom.

Naprednjaci demantuju takve navode ističući da je konobar dobio premeštaj u Klub poslanika kao unapređenje i naglašavaju da nikakva svađa i nezadovoljstvo bilo koga nisu razlog Božinog odlaska iz republičkog parlamenta.

Vest da legendarni Boža, jedan od najstarijih konobara skupštinskog restorana koga zovu i Brka, više neće raditi u zgradi parlamenta, iznenadila je poslanike, među kojima možda najviše Srđana Milivojevića iz DS-a, koji je Božin slučaj izneo na prekjučerašnjoj sednici replicirajući Jadranki Joksimović iz SNS-a.
– Kakvo vi mišljenje imate o konobarima pokazali ste pre neki dan kada ste konobara iz Skupštine Srbije poslali iz ove Skupštine, isterali s posla i ostavili bez hleba zato što niste bili zadovoljni kako vas uslužuje. Ne mislim konkretno vi, nego vaša poslanička zvezda u usponu – rekao je tada Milivojević.

Inače, kako se juče moglo nezvanično čuti u Skupštini Srbije, navodno je primedbu na Božin rad imala poslanica naprednjaka Katarina Rakić, jer joj konobar nije doneo ono što je naručila, a potom joj je i rekao da sačeka, što ju je razbesnelo, pa se žalila na njegov rad.

Od Rakićeve juče nismo uspeli da dobijemo komentar, jer je bila na putu, ali zato u poslaničkom klubu SNS-a ističu da ti navodi nisu tačni.

Katarina Rakić, poslanica SNS-a
Katarina Rakić, poslanica SNS-a | Foto: FoNet

– Boža, koji je ikona skupštinskog restorana nije dobio otkaz. On je odlukom svojih pretpostavljenih prebačen na radno mesto konobara u Klubu poslanika, koji je mnogo elitnije mesto. To nije nikakva kazna već unapređenje. Da je došlo do bilo kakvog bahaćenja, on bi se požalio na poslanicu Rakić, a to nije uradio. Inače, mi se bavimo ozbiljnom politikom, a ne glumimo Šerloka Holmsa po skupštinskom restoranu – navodi Zoran Babić, šef poslaničke grupe SNS-a.

Božina fotografija na vratima restorana
Božina fotografija na vratima restorana | Foto: Oliver Bunić

Božine kolege juče nisu bile raspoložene za razgovor, a da su tužne zbog njegovog odlaska svedoči fotografija koju su okačili nedaleko od šanka skupštinskog restorana.

Boža je simbol ove institucije
– Ne postoji vredniji, časniji i pošteniji čovek u Skupštini Srbije od Bože, koji je simbol ove institucije. Ne znam razlog zbog čega je pomeren sa ovog radnog mesta, ali siguran sam da nije prekršio radnu disciplinu. Reč je o čoveku koji je poznat i kao veliki optimista iako ima dete sa invaliditetom i druge životne nedaće. Naprednjaci pokazuju da između reči i dela postoje velike razlike. Dok u skupštinskoj raspravi hvale zanimanje kafe kuvarice u realnom životu nad tim ljudima demonstriraju bahatost i osionost – navodi Milivojević za “Alo!”.

Niko se nije žalio
U Upravi za zajedničke poslove republičkih organa ističu da se svi njihovi konobari na radno mesto u određenoj instituciji raspoređuju po potrebi, u skladu sa obimom posla.
– U skladu sa obimom posla oni se raspoređuju po objektima, što znači da često menjaju objekte u kojima rade. Kad je reč o Skupštini Srbije, zbog velikog obima posla i gužvi tokom zasedanja, a kako bismo stigli sve da uslužimo, uglavnom stavljamo mlađe konobare, a starije privremeno povlačimo u druge objekte, gde je manji obim posla. Isključivo je to razlog zbog kog je konobar premešten u Klub poslanika. Na njega se niko nije žalio i navodi da je zbog toga premešten nisu tačni – kaže za “Alo!” Zoran Trninić, direktor te Uprave.

izvor: Alo.rs

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

7 + 4 =