Kuda srlja opštinska vlast – saopštenje SPS Grocka

0
701
NextWEB hosting
NextWEB hosting

I vrapci na grani znaju da je opštinska vlast u Grockoj, personalizovana u liku Dragolјuba Simonovića-Sime, u poslednjih godinu i po dana, koliko su na čelu opštine, proizvela čitavu šumu problema, i da svakim danom tone sve dublјe i dublјe, kao u živi pesak.

Finansijski problemi nastali zbog neracionalne i nenamenske potrošnje budžetskih sredstava; subjektivan pristup i politički kriterijumi u raspodeli ovih sredstava institucijama, udruženjima građana i drugim korisnicima; katastrofalno stanje u javnim preduzećima, a naročito u Komunalnom preduzeću, zbog prekobrojno zaposlenih i enormnih dugova; tavorenje u svim oblastima društvenog i javnog života i nereagovanje i na najurgentnije potrebe građana; otpuštanje zaposlenih motivisano političkim razlozima sa 20, 25, i više od 30 godina radnog staža, i na njihovo mesto dovođenje višestruko većeg broja nekompetentnih partijskih lјudi;  neprestani mobing nad zaposlenima koji ne pripadaju nekoj od  partija na vlasti, i konstantno kruženje imaginarnih spiskova sa imenima lјudi za koje se priprema otkaz; nepotizam, nepoštovanje zakonitosti i despotski odnos prema vlasti; brutalno gušenje demokratije i neprijatelјski odnos prema opoziciji; apsolutni izostanak bilo kakvih ozbilјnijih rezultata u korist građana, osim dela Vrčina u kojem živi dotični gospodin; brojne afere o kojima mediji neprestano izveštavaju i urušavanje i onako lošeg ugleda naše opštine…

Ovo su samo neke karakteristike vladavine predsednika Opštinskog odbora SNS u Grockoj Dragolјuba Simonovića-Sime i njegovih mediokriteta.

U sredu 20. novembra ove godine, na njemu tipičan način i u originalnom stilu, gospodin Simonović je još jednom demonstrirao svoju hajdučiju nepoštovanjem prava i zakona i upao u prostorije SPS.

Naime, SPS je od svog osnivanja 1990.godine, koristila tri kancelarije koje se nalaze u zgradi Opštine, na koje ima uknjiženo pravo vlasništva.

Međutim, gospodin Simonović je kao vlastodržac na samom početku svog mandata, Socijalističkoj partiji, koja u radu Skupštine opštine učestvuje sa 8 koalicionih odbornika i nalazi se u opoziciji, zabranio ulaz u sopstvene prostorije primenjujući ogolјenu silu vlasti. Zatim, 25.maja ove godine, uzurpira jednu od ove tri kancelarije i u nju uvodi svoje kadrove, a u sredu 20.novembra, otima i preostale dve kancelarije prenebregavajući činjenicu da se u njima nalazi partijska arhiva, dve metalne kase, računar sa partijskom bazom podataka, brojna literatura i vredne knjige, umetničke slike, vredan nameštaj, televizor i druga pokretna imovina.

Osim na opštinskom nivou, vrlo sličan ili isti odnos i praksa se primenjuju i u mesnim zajednicama, gde se Socijalističkoj partiji zabranjuje pristup prostorijama domova kulture i na taj način onemogućuje bilo kakva aktivnost.

U vezi sa uzurpacijom i ometanjem poseda Socijalistička partija je podnela tužbu nadležnom sudu, odakle se nedvosmisleno očekuje okrivlјujuća presuda za Opštinu, iz čega će proisteći sudski i drugi troškovi.

Naravno, da ovo neuzbuđuje gospodina Simonovića, jer će njegovo bahato i bezobzirno ponašanje da ide na račun opštinskog budžeta i na račun građana.

Žalosna je činjenica da se Opština nalazi u brojnim sporovima slične prirode i sa sličnim izgledima u epilogu.

Nakon svega izrečenog ostaje otvoreno pitanje, da li oslablјena i na opisan način uništena opozicija može da zaštiti interese građana, promeni stanje u Opštini i stane na put ovakvom ponašanju?

Da li ovakve informacije stižu do viših organa Srpske napredne stranke, i da li će reagovati na njih?

Šta je sa koalicionim partnerima koji učestvuju u vršenju vlasti?Ne vide se, ne čuju se, ne deluju. Da li su lične privilegije i interese predpostavili interesima građana? Da li imaju moralnu kočnicu kada treba da podignu platu?

Da li su simpatizeri i glasači SNS dali svoj glas ovakvoj politici i ovim rezultatima, i da li je ovo za njih prihvatlјivo?

Da li se demokratska javnost miri sa ovim stanjem, i da li ima snage da nešto preduzme?

Opštinski odbor SPS Grocka koristi ovu priliku da pozove sve pojedince i sve progresivne snage naše lokalne zajednice, da zajedničkom akcijom menjamo sve što nije dobro i da stvaramo uslove za bolјi život svih naših građana.

                                                                                    OPŠTINSKI ODBOR SPS GROCKA

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR