Predrag Stojanović Pile: Lični stav na skorašnja dešavanja između SPS-a i SNS-a

0

NextWEB hosting
NextWEB hosting

Dugogodišnja praksa u našoj domaćoj politici i parola koja je mnogima u prošlosti donosila donekle sigurne , ali sigurno jalove  političke poene , glasi citiram ‘ Zavadi pa vladaj ‘ .
I odmah na pčetku realizacije ove blago rečeno , nemoralne  parole , svim normalnim ljudima je jasno da se lošim sredstvima ne može dobiti dobar rezultat .
Od rđavog semena nema dobroga roda , stara je narodna izreka .
Stav moje partije i sadašnjeg i nadam se i narednog predsednika moje partije Ivice Dačića , da se  uđe u koaliciju sa SNS-om na republičkom nivou , svima je poznat .
Voleli mi to ili ne , to je realnost sadašnjeg političkog trenutka .
Samo je na  biračima odluka , da  to  nagrade ili ne nagrade .
Pa sa kime će moja partija u opštini Grocka da pravi koaliciju , ako ne sa SNS-om ?
Citiram  reči predsednika moje partije  Ivice Dačića sa jednog od stranačkih skupova : ‘Zašto se ide na Izbore , ako se ne preuzima odgovornost u vršenju vlasti .’
O partijskim prostorijama  koje su nam oduzete i o SNS-u  u više navrata sam iznosio javno svoj lični stav i stav mog MO partije.
Precizno i vrlo jasno , i opet ću da ponovim .
Ne valja , što lični animoziteti nekih bitnih članova SNS-a i SPS-a , utiču na odnose između dve partije !
Molimo u obostranom interesu da se sa takvom  politikom prekine !
Zahtevamo da nam se vrate prostorije partije , koje koristimo dugi niz godina , bez bilo kakvog osporavanja !
Hoćemo i radimo na korektnoj saradnji sa svim relevantnim političkim partijama , organizacijama i grupacijama na teritoriji naše opštine !
Naročit nam je u interes dobar odnos sa SNS-om , partijom koja je pobedila na izborima u Grockoj , sa kojom blisko sarađujemo u Republici i imamo potpisan koalicioni sporazum !
Ali taj odnos podrazumeva se , mora biti dvosmeran !
U njega nećemo ulaziti niti poniženi , niti raskućeni !
Ovo sam napisao pre više meseci i objavio na jednom od opštinskih  sajtova .
Kao dugogodišnjeg člana partije , bole me neki potezi koje povlači aktuelna Vlast i time kažnjava  , većinu članova  moje partije ,  koji se niti jednim gestom , nikome nisu zamerili .
To nije ljutski , to nije fer !
Isto tako nije ljutski i nije fer ako je to isto , neko u naše ime nekada radio .
Ja se lično izvinjavam svima i nadam da će ovo  izvinjenje podržati  većina članova moje partije , ali sam zato siguran da mi nikada nismo nikome dali pristanak da čini loše stvari u naše ime .
Što se tiče moje partije u Grockoj , dato je javno saopštenje u vezi oduzimanja partijskih prostorija , koje ja ne mogu i neću da da komentarišem zbog poštovanja partijske discipline .
Mogu samo reći da da je moja partija u opštini Grocka , polako ali sigurno ušla u polje unutar-partijskog demokratskog delovanja , da se o svim stvarima raspravlja bez cenzure i da da se baš trudimo da  odluke donosimo  kolektivno , uvažavajući Statut .

Za bolji SPS !
Za bolju Grocku !
Za bolju Srbiju !

Samo u svoje ime Predrag Stojanović Pile.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR