Stanje u SPS na zavidnom nivou – saopštenje IO SPS Grocka

0
602
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Izvršni odbor Opštinskog odbora SPS Grocka, sinoć je održao redovnu sednicu, na kojoj je prisustvovalo i svih petnaest predsednika mesnih organizacija.

I ovoga puta sednica je održana na „terenu“, izvan partijskih prostorija, kao rezultat volјe i ličnog hira opštinskog vlastodršca, Dragolјuba Simonovića-Sime.

Za manje upoznate sa slučajem, da pojasnimo, da je Opštinska organizacija SPS Grocka zapala u nemilost pomenutog gospodina, onoga trenutka kada je Srpska napredna stranka sa izabranim koalicionim partnerima, polovinom juna 2012.godine, formirala skupštinsku većinu i preuzela vlast u Grockoj. Od toga trenutka na zakon, pravo i pravdu, stavlјena su ad akta, i od tada počinje mračno doba gazde Sime. Nјegovom  volјom, brutalno i bezobzirno, OO SPS Grocka izbačena je iz sopstvenih prostorija, koje je koristila od svog osnivanja, i na koje ima uknjiženo pravo vlasništva.

Sinoćni forum, još jednom je najoštrije osudio samovolјu „gazde“ Sime, i pozvao ostale učesnike u vlasti da se odrede u odnosu na ovo pravno nasilјe, kako se ne bi identifikovali sa istim. Takođe, pozvao je i opozicione partije da zauzmu stav i da se oglase.

Najveći deo sednice bio je posvećen Analizi stanja u OO SPS Grocka, u cilјu priprema za predstojeće izbore.

Posle dužeg razmatranja, jednoglasno je zaklјučeno, da je ideološko, organizaciono i akciono stanje naše Partije na visokom nivou, uprkos progonima i torturi vlasti.

Da je Partija sačuvala jednu od njenih najvećih vrednosti, a to je kadrovska struktura na kojoj bi joj mogle pozavideti i pojedine partije na državnom nivou.

U toj strukturi značajno mesto zauzima grupa starijih kadrova koju karakteriše iskustvo i mudrost, i koja je iza sebe kroz vreme ostavila izvanredne rezultate, te kroz višegodišnju aktivnost postigla takav autoritet u lokalnoj sredini da su postali institucije u malom.

Rame uz rame sa ovom grupom stoji čitava plejada mlađih i vrlo obrazovanih  kadrova,  među kojima ima nekoliko sa titulom doktora nauka, ekonomista, inžinjera, pravnika, porofesora, studenata, itd.

Veoma brojna Socijalistička omladina predstavlјa ponos i budućnost naše Partije. Pretežno urbane orjentacije, obrazovana, savremenih pogleda na svet, vlada modernim tehnologijama, poznaje svetske jezike, želјna novih znanja i dokazivanja… Partijski profilisana, spremna za akciju…

Forum žena, bio je i ostao reprezentativni deo Partije. Ovaj organ Partiju čini lepšom, atraktivnijom, inspirativnijom, efikasnijom, uspešnijom…

Mesne organizacije, koje čine partijsku bazu, i pored brojnih iskušenja, nalaze se u veoma vitalnom stanju i održavaju članstvo na okupu i čine ga mobilnim. Kao znak kadrovskog i akcionog potencijala naše Partije na mesnom nivou, predstavlјa fenomen na brojnim primerima, da usled nedostatka kadrova i raznih drugih slabosti partija na vlasti, naši aktivisti postaju nosioci društvenog života i preuzimaju najsloženije poslove u mesnim zajednicama.

Ocenjeno je da je biračko telo stabilno, i da rejting Partije primetno raste.

Konstatovano je da Partija čvrsto drži kurs sa svojim Programskim cilјevima, i da je posvećena interesima građana.

Važnu komponentu u političkom radu predstavlјa koalicioni kapacitet, što je u slučaju SPS ocenjeno da je vrlo perspektivan.

U skladu sa predhodnim ocenama, OO SPS Grocka obaveštava lokalnu javnost da je spremna i sposobna da preuzme odgovornost u cilјu progresa i za opšte dobro svih naših građana.

Koristimo priliku da pozovemo sve naše sugrađane koji u našem Programu prepoznaju svoje interese, i koji imaju poverenja  u naše kadrove, da nas na putu ostvarivanja tih cilјeva podrže.

                                                                                                       OO SPS GROCKA

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR