Ansambl Renesans u Grockoj

0
841
NextWEB hosting
NextWEB hosting

U svečanoj sali OŠ „Ilija Garašanin“, Grocka u petak 13. decembra u 12 časova nastupio je čuveni ANSAMBL RENESANS sa programom ECCO LA PRIMAVERA (Ево нам пролећа).

Beogradski ansambl Renesans je rođen u jesen 1968. godine. Tokom čitavih četrdeset godina postojanja, Ansambl je održao više od tri hiljade koncerata širom Evrope i Male Azije, sve do Severne Afrike, i učestvovao na brojnim festivalima u Jugoslaviji i inostranstvu.

„Renesans“ je najstariji ansambl za ranu i tradicionalnu muziku u čitavoj Jugoistočnoj Evropi. Odan istorijskoj i autentičnoj interpretaciji, ansambl je razvio bogat repertoar koji obuhvata dela srednjovekovnih, renesansnih i baroknih majstora, kao i tradicionalnu muziku balkanskih naroda.

U prepunoj svečanoj Sali škole, okupljena deca su pomno propratila nastup koji je trajao koliko jedan školski čas. Možda zbog neobičnih melodija koje nemaju prilike često da čuju, ili zato što su izvođači bili kostimirani, odnosno odeveni u odeću u skladu sa muzikom koju izvode, muzičari su u potpunosti okupirali njihovu pažnju. Koncertu je prisustvovao ne samo veliki broj učenika, već i brojni nastavnici. U publici je bilo i roditelja, a među prisutnima koji su došli da uživaju u izvođenju čuvenog Ansambla RENESANS, bili su i nastavnici Muzičke škole u Grockoj, na čelu sa direktorkom Draganom Ilić.

Centar za Kulturu Grocka ovim povodom zahvaljuje Ansamblu RENESANS na maestralnom izvođenju, Muzičkoj školi Grocka na podršci, i posebno rukovodstvu i kolektivu škole „Ilija Garašanin“ na gostoprimstvu i odličnoj saradnji.

tekst: Zorica Atić
foto: Bojan Todorović

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR