Edukacija učenika o odgovornom vlasništvu kućnih ljubimaca

0
643
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Sektor zoohigijene Sekretarijata za komunalne i stambene poslove grada Beograda danas je pokrenuo edukativni program za učenike nekoliko osnovnih škola, pod nazivom „Upoznaj najboljeg prijatelja”, s ciljem razvijanja ljubavi i odgovornosti prema životinjama.

Učenike četvrtog razreda Osnovne škole „Mika Petrović Alas” pozdravio je sekretar za komunalne i stambene poslove Slobodan Stanojević, pomoćnik sekretara Branko Jelčić, glumica Tamara Dragićević i umetnik Aleksa Jelić, koji su promoteri najavljene kampanje.

Stanojević je podsetio mališane da se grad suočava za velikim brojem pasa lutalica, kao i da svi treba da budemo odgovorniji vlasnici, kako bi njihov broj bio manji. Takođe da postoji i utvrđena procedura usvajanja psa, koji može da ih usreći, jer su psi jednako vredni kao i svi drugi prijatelji u našim životima.

– Ovo je pilot projekat, koji će se realizovati od 16. do 20. decembra u četiri beogradske škole. Nastavak akcije očekujemo u drugom polugodištu, kada ćemo se truditi da obuhvatimo što više škola u prestonici. Na taj način želimo da kod dece koja se plaše pasa, a pre svih lutalica, razbijemo predrasude. Takođe da ih naučimo šta znači briga o psima, ali i drugim kućnim ljubimcima – ukazao je Stanojević za Beoinfo.

On je podsetio da se ova akcija sprovodi zajedno sa Sekretarijatom za zdravstvo, Sekretarijatom za dečju zaštitu grada Beograda, kao i kolegama iz „Veterine Beograd”, koji su nosioci projekta.

Pomoćnik sekretara zadužen za poslove zoohigijene Branko Jelčić dodao je da se edukacijom želi da se mogućnost ujeda kod dece svede na minimum.

– Deca treba da budu u stanju da prepoznaju govor tela psa, kako bi izbegli neke incidentne situacije, a sa druge strane da im se ukaže kako da se odgovorno ponašaju prilikom izvođenja u šetnju svojih kućnih ljubimaca – naveo je Jelčić za Beoinfo.

Edukaciju drže veterinari iz VU „Veterina Beograd”.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR