Facebook najavio veliku čistku

0
642
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Stroga kontola sadržaja…

Svi kojima je dosadilo da troše minute na skrolovnje preko nepotrebnih objava, koje se pojavljuju na naslovnici, mogu odahnuti.

 Facebook je najavio strogu kontrolu sadržaja koje vam News Feed izbacuje jer će ukloniti sve  sadržaje niskog kvaliteta.“Zašto ovo radimo? Jer su naša istraživanja pokazala da prosečni korisnik najviše voli linkove s kvalitetnim člancima o aktualnim događajima, omiljenim sportskim timovima ili drugim temama koje ih interesuju, od gomile fotografija koje se nalaze na drugim stranicma. Uskoro ćemo početi pročišćavanje, odnosno daćemo prednost člancima visokog kvalitete nauštrb ‘viralnih’ fotki koje su postavljene na drugim adresama. Ukratko, ako pristupate stranici preko mobilnog uređaja, videćete više dobrih priča, a manje ‘zabavnih’ fotografija“, piše na Facebook blogu.

Tako će se na News feedu češće pojavljivati priče koje ste vi ili prijatelji komentarisali.

„Ne želimo da propustite neku temu koja je vama ili prijateljima važna. Priče koje imaju nove komentare pojavljivaće se opet pri vrhu vašeg feeda, a novi komentari biće označeni bojom“, dodaju na blogu.

Facebook nije precizirao što će biti merilo kvalitete, ali najverovatnije će imati veze s uspehom određenog sadržaja na društvenim mrežama – brojem lajkova i slično.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR