Kristijan Golubović poručio klincima: Vulgarno je da izgledate kao ja!

0
974
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Kristijan Golubović, jedan od najžešćih ovdašnjih momaka sa asfalta, koji je od nedavno pušten da se brani sa slobode, kaže da se stidi kad neko kaže da je kriminalac.

– Ne mogu da budem kriminalac sa ovakvim ponašanjem i načinom razmišljanja – kaže 44-godišnji Kristijan Golubović, čovek koji je pola svog života proveo u zatvorima zbog raznoraznih kriminalnih radnji.

To Kristijan izgovara u emisiji „Exploziv“ TV Prva dok na reci Savi radi sklekove, čučnjeve… desetak dana nakon što je ponovo na slobodi.

Ali, 15. januara ga očekuje završna reč na suđenju zbog sumnji da je učestvovao u trgovanju drogom. Prethodne četiri godine bio je u pritvoru.

Od početka procesa Golubović je negirao da je ikada trgovao drogom i tvrdio da je on poznat kao borac protiv narkotika. Optužen je za organizovanje grupe koja je trgovala heroinom od početka avgusta 2009. godine do 16. januara 2010. na području Novog Pazara i Beograda, a uhapšen ispred Crkve svetog Marka u Beogradu 16. januara 2010. kada je policija prilikom hapššenja zaplenila 125 grama heroina.

U emisiji „Exploziv“ TV Prva, Golubović je između ostalog rekao da bi sada, kada bi mogao, promenio sve ono loše što je u životu prošao ili što je morao da prođe na težak način.

Voleo bih da toga ne bude, kaže.

A na pitanje da li će se ikada promeniti i da li će ikada voditi normalan život, odgovara: „Davno sam se vratio normalnom životu samo sada mi je priika da u njemu učestvujem.“

On tvrdi da od njega ne postoji nikakva opasnost po društvo.

„Ja se stidim kad god se bavim kriminalom i provale me. Ja se tad postidim. I zbog tog miljea (kriminalnog), jer si ‘pao’, ali i zbog normalnog naroda koji kaže: ‘Evo ga opet ovaj'“.

Smatra i da to što je prethodne četiri godine bio u zatvoru nije bilo dobro, ne samo po njega, već i po društvo.

„Da sam za ove četiri godine kopao kanale, brisao i prao grafite na fasadama, krečio zgrade bilo bi mi draže i bio bih korisniji i državi i sistemu. Bio bih ponižen, ali pozitivno ponižen“, kaže Golubović.

Za ljude koji su po zatvorima nema baš lepe reči.

„U zatvorima je 98 odsto ljudi devijantno, nevaspitano, neobrazovano, nekulturno… Evo, od najosnovnijih stvari. Uđe u wc, pa u sobu i ne opere ruke“, slikovito je opisao.

On tvrdi da je uvek bio na meti raznoraznih kriminalaca, a Arkan i Slavko Mijović su želeli da Kristijan Golubović bude prva „pašteta“ u Beogradu.

„Nebuloze su da me je zatvor spasao. Tamo je deset puta veća mogućnost da vam neko dođe glave“, rekao je Golubović.

On je poznat po tome što je svojevremeno „furao“ masivne zlatne lance, imao izbrijane obrve… Kaže da je imao najteži zlatni lanac ikada viđen ovde, koji je težio 2,860 kilograma!

„Otišao sam sa pet kila zlata kod zlatara i rekao da hoću najveći zlatni lanac u istoriji Srbije. Ovaj čovek mi kaže: ‘Pa, nisam ja livnica'“.

Za momke koji bi danas da izgledaju kao Kristijan i da se na njega ugledaju, ima poruku: „Ne da to nije više u modi, nego je vulgarno!“.

Kristijanov sin sada ima 18 godina. Po navikama i načinu života nije se, srećom, ugledao na oca.

„Ja nisam dobar roditelj zato što nisam bio normalan da sve vreme budem uz svog sina. Moja pokojna žena i ja smo uspeli barem da mu se ne dopada to što mu je tata Kristijan i da mu to ne bude wooow“, rekao je Golubović, ali je sinu, rekao i ovo:

„Rekao sam mu: ‘Sine, ti moraš da se pomiriš sa tim, vi niste generacija, vi ste degenerici. I mi njih moramo da vraćamo na kolosek“.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR