‘Mentalno razgibavanje’ ukinuto sa radija B92 iz političkih razloga!

0
884
NextWEB hosting
NextWEB hosting

‘Mentalno razgibavanje’, kultna emisija uz koju su svako jutro ustajali milioni slušalaca širom Srbije, skinuta je sa programa radija B92 iz političkih razloga. Jedan od voditelja emisije Darko Mitrović za Dnevno.rs potvrdio je ovu informaciju.

– Emisija nam je skinuta sa programske šeme, od jutros više ne postojimo na radiju – kaže Darko Mitrović, poznatiji kao Dare, koji dodaje da je emisija skinuta zbog „neprikladnog političkog sadržaja“.

Mitrović nije želeo ništa više da doda zbog ugovora kojim je obavezan, ali je naveo da će do 13. januara biti izdato saopštenje kako bi svi znali šta se zapravo dogodilo.

Na pitanje novinara da li je glavni problem „političke prirode“, Darko je kratko odgovorio: „Jeste“.

Zasad je sigurno da je radijski dvojac Dare i Mare, u narodu poznatiji kao „DarMar“, od danas ostao bez posla. Autori i voditelji emisije su tokom svog radio programa često pominjali razne političare, a u poslednje vreme su im veoma zapali za oko Ivica Dačić i Ketrin Ešton, koje su na komičan način predstavljali, ali sve u svrhu dobrog raspoloženja slušalaca radija.

Oni su i na svom profilu na Tviteru objavili informaciju koja nikoga nije ostavila ravnodušnim.

 

Njihovi pratioci na ovoj društvenoj mreži odmah su reagovali i tražili objašnjenje. Mnogi su mislili da je u pitanju neki marketinški trik ili Daretova i Maretova neslana šala. Komentari na ovu vest su različiti.

Umesto „Mentalnog razgibavanja“ u četvrtak ujutru „izronila“ je nova programska šema radija B92 i u njoj umesto spomenute emisije – „Praznični muzički mix“.

 

Sudeći po spekulacijama na društvenim mrežama, ova medijska kuća planira da ukine i ostale autorske emisije, a program će bazirati na muzičkom sadržaju. Da li će tako i biti – ostaje da vidimo.

 

 

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR