Podrška roditeljima trojki i četvorki

0
702
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Roditelji trojki, četvorki i duplih blizanaca dobili su danas rešenja za stalnu novčanu pomoć.

„Skupština grada Beograda, Gradski sekretarijat za socijalnu zaštitu i Gradski centar za socijalni rad tradicionalno dodeljuju pomoć u decembru, ove godine deveti put“, izjavio je gradski sekretar za socijalnu zaštitu Nenad Matić.

Za ovu vrstu podrške, koja je predviđena Odlukom o pravima i uslugama socijalne zaštite, iz budžeta grada je u 2013. izdvojeno 13,7 miliona dinara, rekao je on i dodao da je broj korisnika povećan u odnosu na prethodnu godinu.

„U Beogradu je za ostvarivanje ovog vida pomoći evidentirano 13 porodica sa duplim blizancima, 75 sa trojkama i dve porodice sa četvorkama“, rekla je direktorka Gradskog centra za socijalni rad Snežana Stošković.

Ona je navela da roditelji dece predškolskog uzrasta dobijaju dve prosečne zarade isplaćene u Beogradu u oktobru, odnosno 108.532 dinara, a roditelji osnovaca tri prosečne zarade, što iznosi 162.798 dinara.

Roditelji srednjoškolaca dobijaju četiri prosečne oktobarske zarade, odnosno 217.064 dinara, a roditelji studenata pet prosečnih zarada, u iznosu od 271.330 dinara.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR