Rukometašice iz OŠ Sveti Sava prve u Srbiji

0

NextWEB hosting
NextWEB hosting

Kikinda, 7 – 8 XII 2013. godine, na republičkom takmičenju u rukometu, Osnovna škola „Sveti Sava“ iz Vrčina PRVA U SRBIJI!

Osnovna škola „Sveti Sava“ iz Vrčina postala je prepoznatljiva po mnogobrojnim uspesima na takmičenjima. Ove godine postigli smo najveći uspeh u istoriji škole.
Na republičkom takmičenju u rukometu održanom u Kikindi 7. i 8. decembra 2013. godine ekipa devojčica naše škole, po prvi put u istoriji škole, osvojila je prvo mesto i zvanje najbolje škole u rukometu u Srbiji.
Takmičenje je počelo osvajanjem prvog mesta na opštinskom, a zatim i na gradskom takmičenju. Bili smo domaćini međuokružnog takmičenja održanog 5. novembra 2013.g. u Sopotu gde smo takođe osvojile prvo mesto i plasman na republičko takmičenje.
Republičko takmičenje naše ekipe počelo je utakmicom protiv predstavnika Iđoša i to je bila najneizvesnija i najbolja utakmica na celom takmičenju. U napetoj igri naša ekipa je pobedila rezultatom 11:10 i tako se plasirala u grupu koja je odlučivala o provom mestu, gde su pored nas bili i predstavnici Azanje i Kaća.
Ekipu Azanje savladale smo sa 14:5. Utakmica koja je sve odlučivala bila je protiv Kaća. Sve naše devojčice su fenomenalno odigrale i potpuno nadvisile protivnice pobedivši ih sa 21:8.
Sve vreme turnira smo imale ogromnu podršku direktora naše škole Dobrice Sinđelića, roditelja, drugara iz škole i ostalih prijatelja koji su došli autobusom u Kikindu u velikom broju i iskrenim navijanjem mnogo pomogli i doprineli našoj pobedi .
Devojčice koje čine ekipu i koje su ostvarile ovaj zadivljujući uspeh su: Marija Mitrić, Tijana Ristić, Anđela Matejić, Milica Mijatović, Anja Kuzmanović, Ksenija Petrović, Marija Đorić, Jovana Matejić, Zorana Vagić, Andrea Martić, Jana Jašić, Neda Marinković i Sanja Knežević. Ekipu je predvodio profesor fizičkog vaspitanja Miloš Tanić.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR

Uključena je moderacija komentara. Vašem komentaru može biti potrebno određeno vreme da se pojavi.