Sajmovi preduzetništva i lokalne samouprave u funkciji boljeg ulaganja u Beograd

0
599
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Trodnevni međunarodni sajam preduzetništva „Biznis baza 2013” i Peti sajam lokalne samouprave, koji se danas završavaju u hali I Beogradskog sajma, okupili su na jednom mestu lokalne samouprave i privredu. Na 12. sajmu preduzetništva predstavljena su brojna preduzeća, udruženja preduzetnika, klasteri, pronalazači i međunarodne organizacije, dok je na Sajmu lokalne samouprave više od 120 opština i gradova predstavilo svoje privredne, kulturne, turističke i druge potencijale. Sekretarijat za privredu i Privredna komora Beograda zajednički su nastupali, ali i organizovali predstavljanje Kancelarije za mlade, Agencije za evropske integracije i saradnju sa udruženjima, Turističke organizacije Beograda, Regionalne razvojne agencije Beograda, Gradskog centra za socijalno preduzetništvo Beograda, kao i opština Mladenovac, Surčin, Zvezdara, Zemun i Rakovica.

– Tokom ova dva sajma utvrđivali smo prioritete programa za iduću i naredne godine, kako bismo napravili najbolju moguću atmosferu za bolje ulaganje u grad Beograd i beogradske opštine, ali i pomogli privrednicima da razvijaju svoje privredne aktivnosti i tako zaposle što veći broj ljudi. Sekretarijat za privredu planira da iduće godine donese strategiju privrednog razvoja Beograda sa akcionim planom, da bismo mogli da objedinjeno sagledamo gde se nalazi beogradska privreda, u kom pravcu želimo da je dalje razvijamo, kojim merama ćemo to postići i ko sve treba da bude partner grada u realizaciji strategije i akcionog plana. To mogu biti privredne asocijacije, poput Privredne komore Beograda, saveti stranih investitora, naučne institucije, fakulteti, ali i sami privrednici. Tako ćemo stvoriti objedinjene projekte za razvoj Beograda, koje ćemo finansirati sredstvima i grada i republike, a sa dobrim projektima možemo da konkurišemo i za sredstva iz evropskih fondova – istakao je gradski sekretar za privredu Aleksandar Milošević.

Sekretarijat za privredu tradicionalno učestvuje na sajmu „Biznis baza” od 2002. godine i predstavlja svoje aktivnosti vezane za razvoj sektora malih i srednjih preduzeća i preduzetništva, kao i celokupne privrede Beograda.

Grad Beograd je u prethodne četiri godine organizovao Sajam lokalne samouprave u saradnji sa Ministarstvom za državnu i lokalnu samoupravu i Stalnom konferencijom gradova i opština, a prošle godine sajam su zajednički organizovali  Ministarstvo za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu i grad Beograd.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR