Samsung obučava nezaposlene sa evidencije NSZ

0
656
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Južnokorejska informatička kompanija Samsung saopštila je danas da će 225 nezaposlenih sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) proći obuku iz informaciono-komunikacionih tehnologija.

Kako se navodi projekat ’Digitalna akademija’ će trajati po četiri meseca, a uključiće po 75 polaznika sa evidencije NSZ u Beogradu, Novom Sadu i Nisu.

Prvi ciklus obuka počinje danas u Nišu, a naredne godine projekat će biti nastavljen u Beogradu i Novom Sadu.

Kroz obuku za inženjera mrežnih sistema, PhpWeb programera, android programera, dizajnera kompjuterskih igara ili programera Windows aplikacija, polaznici će steći IT znanja, veštine i dobru osnovu za samostalan rad ili lakše zapošljavanje.

Obuka pokriva oblasti koje su aktuelne u svetu i obuhvaćene državnom strategijom za razvoj informacionog društva, naveo je Samsung.

Program je namenjen nezaposlenima sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje u tri grada, koji imaju završenu srednju i višu tehničku školu ili elektrotehnički fakultet, dok je za dizajnera kompjuterskih igara neophodno da je polaznik završio neku od umetničkih i tehničkih škola ili arhitektonski, elektrotehnički ili umetnički fakultet.

Projekat ’Digitalna akademija’ rezultat je Sporazuma o saradnji Samsunga i Ministarstva rada Srbije s ciljem razvoja kompetentnosti nezaposlenih lica sa evidencije NZS i povećanja broja zaposlenih u Srbiji.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR