Šta bi zaposleni voleli da se ne ponovi u 2014?

0
512
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Krajem svake godine podvlači se crta – šta je bilo dobro, šta treba zaboraviti, šta naučiti iz godine koja odlazi i šta tražiti od one koja stupa na scenu. Firma Keas koja se bavi statistikom sa namerom da zaposlenima poboljša uslove rada i života, uradila je istraživanje na temu ciljeva zaposlenih za 2014., odnosno šta je to što ih je ’mučilo’ 2013. Šta kažu rezultati (koji su mnoge iznenadili)?

Čak u 82 odsto želja za 2014. nije bilo ’više novca, vremena i seksa’, već zdravlje, zdravije okruženje, bolja fizička kondicija i manje stresa.

Ispitanici (zaposleni) su istakli da bi voleli da im kompanije za koje rade pomognu da zdravije žive, da im organizuju programe rekreacije, časove fitnesa i voleli bi da im pomognu da:

…ne sede ceo dan (53 odsto). Neki su čak predložili i radne stolove za kojima se stoji ili priliku da mogu da češće prošetaju, da se istegnu, urade neku vežbu ili bar da se penju i silaze niz stepenice u toku radnog vremena.

…da u kancelarijama bude manje ogovaranja i ’šuškanja’ (8 odsto), a više timskog rada i prijateljskog odnosa među kolegama (11 odsto). Zaposleni su istakli da je ovakva ’otrovna’ atmosfera kriva za stres i anksioznost. Rešenje? Podsticati opušteniju komunikaciju, bolje upoznavanje, brigu jednih za druge.

se zdravije hrane (11 odsto). Zaposleni bi voleli da im u tanjirima naredne godine bude više povrća i voća, a manje peciva i pržene hrane, čipsa i keksa. Kompanije im mogu pomoći tako što će organizovati da ovakva hrana bude u ’vidokrugu’ i ’pri ruci’.

bude manje ’jadnih’ lidera (6 odsto). Ovo istraživanje je pokazalo i da zaposleni žele da osećaju da su važni kompaniji, da njihov rad kompaniji znači. Voleli bi da naredne godine njihovi nadređeni podstiču ovakve osećaje i to svakodnevno. Jedan od sigurnih načina po njima je nagrada.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR