Tako su programirani: Muškarci jure za priprostim ženama

0
840
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Kada krenu u ‘lov’, muškarci ređe tragaju za ženama koje deluju šarmantno i inteligentno, a češće za onima koje izgledaju glupavo ili su dovoljno pijane da pristanu na ‘šemu za jednu noć’.

Do ovog zaključka došli su istraživači Univerziteta Teksas u Ostinu, ispitujući 76 studenata. Oni su pošli od teze da su muškarci genetski programirani da traže „laki seks“.

Od muškaraca obuhvaćenih istraživanjem zatraženo je da ragiraju fotografije žena koje su pred njih stavljene. One koje su im izgledale kao žene koje je lako iskoristiti, delovale su glupavo ili uspavano.

Istraživači su tražili od ispitanika da opišu neke specifičnosti, poput držanja tela, stava ili osobina ličnosti koje bi mogle da ukažu na neku vrstu slabosti, poput iscrpljenosti, pijanstva ili malog koeficijenta intelgencije.

Na kraju su učesnici istraživanja dali listu od ukupno 88 znakova na koje muškarci reaguju, kada je o ženama reč. Neki od tih znakova koji na njih deluju kao „magneti” jesu lizanje usana, ugriz usana, gledanje preko ramena, uspavanost, pijanstvo, uska odeća, dodirivanje grudi i glupav izgled.

Žene koje mogu da pokriju makar deo ovih zahteva, mogu da računaju da će „upecati” nekog kad izađu u grad.

Ova istraživanja se, međutim, odnose na kratke veze i trenutnu privlačnost. Žene koje izgledaju glupavo su privlačnije od onih šarmantnijih i inteligentnijih samo kad muškarci gledaju na njih kao na trenutni trofej i kada se upuštaju u kratke veze ili veze za jednu noć.

Kada je od muškaraca zatraženo da o ženama koje su „pod gasom” ili glupavo izgledaju razmisle kao o budućim partnerkama ili suprugama, oni su potpuno promenili stav i za njih izgubili interesovanje.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR