Treći Putujući školski sajam knjiga za decu „Volim da čitam“

0
647
NextWEB hosting
NextWEB hosting

Centar za kulturu Grocka u saradnji sa Narodnom bibliotekom Srbije, Bibliotekom garda Beograda, vodećim domaćim izdavačima, osnovnim školama i srednjom školom sa teritorije opštine Grocka organizuje Treći Putujući školski sajam knjiga za decu „Volim da čitam“.

U periodu od 16. do 26. decembra 2013. godine, Školski sajam knjiga će se održati u centralnim holovima škola 9-16 časova po sledećem rasporedu:
16. decembar OŠ „Aleksa Šantić“ Kaluđerica
17. i 18. decembar Srednja škola Grocka
23. i 24. decembar OŠ „Ilija Garašanin“ Grocka
25. i 26. decembar OŠ „Nikola Tesla“ Vinča

Na Putujućem sajmu knjiga predstaviće se dečja i izdanja za mlade sledećih izdavača: Mono i Manjana, Laguna, Kreativni centar, Evro Guinti, Prometej Novi Sad, Feniks Libris, Publik Praktikum, Propolis Plus, Enco book, 3D+, Škola plus, Leo commerc, Profil, IP Bulevar, Beogradska knjiga, Portalibris, Odiseja, Jasen.

Putujući sajam knjiga „Volim da čitam“ namenjen je osnovnim školama i srednjoj školi sa teritorije opštine Grocka i ima za cilj da se, poštujući obrazovne i saznajne potrebe mladih, učenicima približi knjiga i izdavaštvo danas. Imajući u vidu slabu pokrivenost teritorije opštine Grocka knjižarama i posebno literaturom za mlade, renomirani domaći izdavači se svojim izdanjima predstavljaju učenicima, njihovim roditeljima i predmetnim nastavnicima.

Zahvaljujemo još jednom školama na odzivu i uspešnoj saradnji, roditeljima na podršci i interesovanju, i očekujemo da će ova preko potrebna manifestacija zajedničkim snagama ponoviti pozitivne efekte na naše čitalačke navike i znanje naše dece.

Komentari

komentari

POSTAVI ODGOVOR